24. července 2016

Omyl







Autor: Elle KENNEDY

Originální název: The Mistake

Série: Off-Campus – 2. díl

Nakladatelství: Baronet

Vydání v ČR: 2016

Počet stran: 344








Oficiální anotace:
John Logan může mít kteroukoli holku si zamane. Pro hvězdu univerzitního hokejového týmu je život jeden velký večírek. Za jeho sexy úsměvy a okouzlujícím šarmem se ale skrývá stále rostoucí zoufalství, že se po promoci dostane do slepé uličky. Rychlovka s Grace Iversovou měla jen na okamžik rozptýlit jeho chmurné myšlenky. Poté co ji ale od sebe kvůli jednomu hloupému omylu odehnal, je Logan odhodlaný obětovat poslední ročník vysoké, poslední rok své svobody, aby ji přesvědčil, že by mu měla dát druhou šanci. Grace se po letních prázdninách vrací zpátky na Briarovu univerzitu, starší, moudřejší, a bez myšlenek na toho arogantního hokejistu, kterému málem věnovala své panenství. Už není ta uťápnutá chudinka, jako když se setkali poprvé. Jestli Logan očekává, že se za ním připlazí a bude žadonit o pozornost jako jiné holky, tak se vážně plete. A že ji chce zpátky? To se tedy bude muset pořádně snažit...



Recenze:
Hned na začátek se odvážím tvrdit, že Omyl pro mě byla v podstatě sázka na jistotu. První díl série Off-Campus (Návrh) se okamžitě po dočtení zařadil mezi mé oblíbené kousky a tak není divu, že jsem na pokračování téhle série byla víc než zvědavá. Píše autorka skutečně tak dobře nebo to byla jen náhoda? Nemám na Omyl přehnaně velká očekávání, která se podepíšou na konečném dojmu? Tohle všechno se mi honilo hlavou, když jsem začínala číst.

"No, vypadáš jako slušný člověk, ale na druhou stranu spousta sériových vrahů taky působila jako slušní lidi. Věděls, že třeba ten masový vrah Ted Bundy byl ve skutečnosti dost okouzlující?" - Grace

Do děje nás uvádí Logan, který leží v posteli a přemítá nad vztahem svého nejlepšího kamarád a Garreta a Hanny. Následně se s dalšími kamarády přesune na party, kde prvně potká Grace. Ona míří do koupelny a on z ní právě vychází po žhavé chvilce s jednou blondýnou. Náhoda je svede dohromady ještě několikrát. Tak proč si nezávazně neužít? Jenže Logan celou záležitost znenadání utne a za pár hodin už toho lituje. Grace na nic nečeká, a protože zrovna začínají letní prázdniny, odcestuje za matkou do Francie. Přes léto mají oba dost času na přemýšlení, a když se znovu potkají těsně před začátkem školy, jsou jiní.

"A nejspíš ji už znovu neuvidím, protože jsem očividně sobeckej milenec a mizernej společník." - Logan

Příběh je vyprávěn nejen ze strany Logana (, jak už vám jistě došlo z předchozího odstavce), ale i z pohledu Grace.  Logana si rychle oblíbíte. Dostane vás jeho oddanost kamarádům, smyls pro humor i hlášky, při kterém si občas budete ťukat na čelo.  Grace si s ním v ničem nezadá. Její tendence blábolit o všem možném od trapných rodinných chvilek až po sériové vrahy (ano, ano, v tom spolu máme něco společného), když je nervózní, vás okouzlí.

"Protože jsem drsnej hokejista, při zvuku Hannina hlasu nadskočím málem dva metry do vzduchu." - Logan




Na knížce se mi líbí, že se snaží vyhýbat otřepaným klišé.  Ano, Grace není žádná královna ročníku, ale ani nejde o tichou samotářku. Stejně tak Logan, sice působí dost sebevědomě, ale přesto ve vás nevyvolá dojem typického lamače dívčích srdcí. Hlavní postavy také nežijí ve vzduchové bublině, aby měli čas řešit jen jeden druhého. Musí se věnovat a vyrovnávat se spoustou dalších věcí, ať už jde o kamarády nebo rodinu. Na druhé straně, autorka se drží klasické linky – seznámí, poznávání, problémy a konečné řešení.



"To, co jsem chtěla říct, jsem ti řekla už ten večer. Celý to byl jeden velký omyl." - Grace

Z mého pohledu se Omyl Návrhu nevyrovná vzhledem k ději. Ovšem postavy? To je jiná. Možná bych dokonce i řekla, že Grace a Logana jsem si oblíbila víc než Garreta a Hannu. Knihu Omyl vám s klidným svědomím můžu doporučit. V tomhle žánru určitě dosahuje nadprůměru. A Logana s Grace si prostě zamilujete.



Hodnocení:


(Zdroj obrázků: Grace, Logan)



6 komentářů:

  1. Hezká recenze, plně souhlasím. Grace byla úžasná, to její plkání, když byla nejistá. Ted Bundy by byl poctěn. :o))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju.:) V poslední době narážím na Teda Bundyho ve více knížkách.

      Vymazat
  2. Skvělá recenze :) Na knihu se teprve chystám, beru ji jako prázdninovou oddechovku :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji:) Omyl se k prázdninám určitě hodí.:)

      Vymazat
  3. Nic pro mě :D Ale povedená recenze :)

    OdpovědětVymazat