31. května 2016

Nově v knihovně 7


Vždycky jsem si říkala, jak to ty lidi dělají, že mají pořád peníze na nové knihy? Já jich kupovat takové množství, tak mě to zruinuje.  A pak jsem objevila větu: to si prostě musím přečíst (a ne, nepočká to, až budou mít novinku v knihovně) a kouzlo Levných knih. Prvním novým přírůstkem je Stingerův pád od Mii Sheridan. Nad tímhle kouskem jsem hodně přemýšlela. Předchozí dvě knížky z pera téhle autorky (Archerův hlas a Leo) se mi moc nelíbily, ale u Stingerova pádu byla anotace hodně lákavá. Zadruhé jsem si pořídila Posedlost od Katherine Howe. Tuhle knihu mám doma už delší dobu, jen jsem na ni nějak pozapomněla.  Pořídit si jí můžete v Levných knihách za příznivou cenu. A o čem novinky vlastně jsou?



Stingerův pád - Mia Sheridan



Grace Hamiltonová vždy měla vše naplánováno do nejmenšího detailu. Vždycky přesně věděla, kam se bude její život ubírat, a byla hrdá na to, že svých cílů pokaždé dosáhla. Nikdy nesešla ze své cesty a nikdy se nezamýšlela nad tím, co doopravdy chce, nebo koho se to tak snaží potěšit. Dokud nepoznala jeho…
Carson Stinger nikdy nehrál podle pravidel, pokud je neurčil on sám, a nikdy ho nezajímalo, co si ostatní myslí. Každý den bral tak, jak přicházel, bez plánů, bez vytyčených cílů. Coby slavná osobnost zábavního průmyslu pro dospělé vždy věděl, co od něj ženy chtějí, a nevěřil, že jim má co víc nabídnout. Dokud nepoznal ji…
Několik hodin, které kvůli souhře okolností musí tito dva lidé strávit spolu, je oba změní...






Posedlost - Katherine Howe 

V posledním ročníku Akademie svaté Jany v Danversu v Massachusetts to pořádně vře. Studentky se připravují na pohovory na vysoké školy, soupeří o to, která z nich skončí jako nejlepší absolventka ročníku, prožívají první lásky. Všichni očekávají, že dívky velký tlak zvládnou. Jenže se mýlí.
Nekorunovaná školní královna se uprostřed hodiny zhroutí s podivnými křečemi a tikem. Lékařská záhada. Nemoc se ale vzápětí rozšíří a brzy už začíná stejnými symptomy trpět stále víc studentek exkluzivní dívčí střední školy. Mají křeče, ztrácejí vlasy, dostávají prudké záchvaty kašle. Školu svaté Anny zachvátí panika, šíří se klepy a dohady, propuká hysterie.
Případu se brzy chytnou média a vypuká horečnatá snaha odhalit příčinu potíží studentek. Může za to očkování? Znečištění životního prostředí? Stres? Nebo to snad dívky jen předstírají? Jedině Colleen, která pracuje na zvláštním projektu o čarodějnických procesech v Salemu, si uvědomuje zvláštní shodu okolností. Jejich město se kdysi dávno jmenovalo Salem, a už před třemi sty lety tu skupina děvčat trpěla podobnými příznaky...
  


8 komentářů:

  1. Nad posedlostí pořád uvažuju taky. Chodím kolem ní v LK, ale zatím jsem vždy odolala a koupila si něco jiného. Snažím se dodržovat pravidlo jen dva kousky za jednu návštěvu :)
    Kateřina
    trojtečka.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je dobré pravidlo.:) Kolem Poseldosti jsem také dlouho jen kroužila.

      Vymazat
  2. To ses ještě docela držela! :)
    Skvělé přírůstky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Původně jsem měla zálusk na další tři knihy, ale říkala jsem si, že se musím krotit.:))

      Vymazat
  3. Posedlost mam take doma a tesim se az vratim knihy z knihovny, tak mam v planu se na ni konecne vrhnout:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také mám teď doma spoustu knih z knihovny (většinu teda k diplomce :D), takže bude muset Posedlost počkat.:)

      Vymazat
  4. Já mám doma Stingerův pád a kniha se mi líbila. :) A na Posedlost už jsem několikrát v LK koukala, ale zatím jsem si ji ještě nekoupila.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. U Stingerova pádu jsem teď asi v polovině a zatím to nevypadá úplně špatně.:)

      Vymazat