17. července 2016

Letní čtení - 2. část


Knížka vždycky dokáže potěšit, ať už je venku pětatřicet nad nulou nebo vydatně prší, tak jako v posledních dnech. Obzvlášť v létě nás může zavést do vzdálených destinací. Letního čtení není nikdy dost, a proto mám pro vás druhý díl. Některé knižní tipy se mi do prvního dílu nevešly, jiné mě napadly až dodatečně. Snad vás některý příběh zaujme.:)



Amy a Roger: Na cestě - Morgan Matson




"Je to kansaský státní motto. Ke hvězdám přes nepřízeň." - Walcott
Amy a Roger už se mi do prvního dílu nevešli, ale dnes je uvádím jako první. Amy se musí dopravit spolu s autem na druhou stranu Spojených států. Jenže od té doby co její otec zemřel při autonehodě, neřídí. Na scéně se tak objevuje Roger, rodinný přítel, aby se společně vydali na cestu. Léto a road trip, to k sobě prostě patří.








Rocková hvězda - Kylie Scott





"Pozvracela mě, když jsem jí řekl, že jsme se vzali." – David
Ve Vegas je možné snad vše. Třeba tam odjet jako obyčejná svobodná studentka a vrátit se jako manželka rockové hvězdy. Přesně tohle se stalo Evelyn a vzhledem ke slávě jejího novomanžela Davida se to neobejde bez pořádného skandálu. Žhavé léto může začít.









Deset malých nadechnutí – K.A. Tucker





"Deset malých nadechnutí... Drž je. Vnímej je. Miluj je." – Kacey
Přestože se děj téhle knížky odehrává ve slunném Miami, žádnou oddechovku tu nečekejte. Kacey před čtyřmi lety přežila jako jediná tragickou autohavárii. Teď utíká se sestrou Livií od strýce a tety a snaží se začít nový život. Jenže to není zrovna jednoduché, když trpíte posttraumatickou stresovou poruchou. Recenze ZDE.







Zůstaň se mnou – J. Lynn





"Zlato, to nejlepší, co můžeš udělat, je otočit to a vypadnout z města." – Jax
J. Lynn je téměř vždy zárukou dobré oddechovky. Co kdybyste byli nuceni odjet zpátky do rodného města, kde vás roky nikdo neviděl, protože vám drogově závislá matka ukradla všechny peníze na školu? Takhle tráví léto Calla. Hledá mámu, přivydělává si za barem, odhání zločince a sbližuje se s barmanem Jaxem.








Všude kolem černý les – Ruth Ware





"A navíc si se zahanbením uvědomuju, že páchnu. Jsem cítit strachem, potem a krví." – Nora
Pokud je vám v létě příliš horko, pak se můžete schladit mrazivým psychologickým thrillerem Všude kolem černý les. Šestadvacetiletá Nora odjíždí na předsvatební rozlučkový víkend bývalé kamarádky Clare, kterou neviděla 10 let a následně se probouzí v nemocnici se ztrátou paměti. Skleněný dům stojící na samotě, skupinka zvláštních lidí a vražda. Nebudete moct přestat číst. Recenze ZDE.







6 komentářů:

  1. Skvělé tipy na čtení :) Na spoustu z těchto knížek se také chystám :) Krásné léto :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsou to opravdu pěkné příběhy. I Tobě pěkné léto.:)

      Vymazat
  2. Výborné tipy :) Četla jsem pouze Amy a Roger na cestě a moc se mi kniha líbila. Ostatní zmíněné knihy si určitě připíšu na seznam knih, které bych si ráda přečetla. Děkuji za tipy na další čtení a přeji ti krásné pondělí. :)
    Reading With Lucy

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem ráda, že Tě to inspirovalo a chystáš se některé knihy připsat na svůj seznam.:) Přeji příjemné čtení.:)

      Vymazat
  3. Krásné tipy jsi vybrala. :) Deset malých nadechnutí je jedna z mých nejoblíbenějších knih, je naprosto úžasná. ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tahle kniha patří také mezi mé nejoblíbenější.:)

      Vymazat