14. května 2016

Report ze Světa knihy 2016


Už i na mě došlo a hlásím se s krátkým reportem ze Světa knihy 2016. Každý hlásí, jak se téhle velké literární události letos účastnil po druhé, po čtvrté… Pro mě to byla premiéra a nutno dodat, že velmi vydařená. Návštěvu Světa knihy jsem absolvovala v pátek odpoledne. S tím množstvím lidí, které tam bylo v tu dobu, si nedovedu představit, jak to tam asi vypadá dnes.


 


Upřímně, nejsem velkým fanouškem podobných „mega akcí“, ale chtěla jsem vidět na vlastní oči, jak taková akce probíhá. Navíc, což asi ve finále rozhodlo o mé účasti, tu probíhala beseda s Andrejem Drbohlavem, autorem knihy Psychologie sériových vrahů (a také Psychologie masových vrahů). Neuvěřitelný zážitek. Zaprvé vzhledem k tématu a zadruhé, Andrej Drbohlav působí jako velmi sympatický člověk, kterému nechybí přehled.



Areál byl obrovský, všude spousta stánků, světel, různých nakladatelství, knih, hluku, záložek, pohledů a podobných nezbytností pro knižní nadšence. Nejvíc času jsem nejspíš strávila v antikvariátním koutku, jak já miluju staré knihy. Musela jsem se hodně krotit, abych nezruinovala svoji peněženku (případně bankovní konto). Nakonec jsem si odnesla jen jednu knihu (z Joty - Božský milenec od Christiny Lauren) a dva pohledy (z Tushity).




 
P.s.: Omlouvám se za špatnou kvalitu fotek, všechno pořízeno mobilem.:))

2 komentáře:

  1. Besedu s A. Drbohlavem závidím. :) Při tom obsáhlém programu jsem ani nezaregistrovala, že tam bude. Já se dostala na SK dneska. Kolem dvanáctý to bylo v pohodě, ale ve tři, kdy jsem odcházela, už to bylo celkem šílený. To už jsem potřebovala na vzduch. Ale být z Prahy, tak se tam s přestávkami poflakuju minimálně celý víkend. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Beseda Andreje Drbohlava na mě náhodou vyskočila jako událost na facebooku, jinak bych o ní asi také nevěděla.:)

      Vymazat