25. dubna 2016

Leo







Autor: Mia Sheridan

Originální název: Leo

Série: Znamení lásky – 2. díl

Nakladatelství: Baronet

Vydání v ČR: 2015

Počet stran: 232








Oficiální anotace:
Evie a Leo spolu vyrůstali v pěstounské rodině a jen jejich přátelství jim pomáhalo přežít těžké období. Jejich pouto během let přerostlo v lásku a oba doufají, že až v osmnácti odejdou z domova, čeká je společná budoucnost.
Leo je však nečekaně adoptován a musí se přestěhovat na druhou stranu země. Společně si s Evie slíbí, že zůstanou v kontaktu a že se pro ni vrátí. Evie však o něm už nikdy neuslyší.
Uplynulo osm let. Evie má dobrou práci. Má přátele. Je spokojená. Pak se však objeví cizí muž a prohlašuje, že jej Leo poslal, aby na ni dohlédl. Evie je Jake sympatický a ani ona jemu není lhostejná. Může však tomuto přitažlivému cizinci důvěřovat? A říká jí o Leovi celou pravdu? (databazekni.cz)



Mini recenze:
Přestože se mi první díl ze série Znamení lásky od Mii Sheridan nelíbil, rozhodla jsem se dát šanci druhému dílu s jednoduchým názvem Leo. Že to bylo chyba, mi došlo hned po pár úvodních stránkách.

"Někdo mě sleduje. Všimla jsem si ho skoro okamžitě a sledovala ho, jak mě sleduje." - Evie
 
Samotný námět zní zajímavě, – stará láska z dětského domova a její dopady na současný život hlavní hrdinky – autorka ho ale nedokázala dostatečně využít. Evie žije poměrně slušný život, má vlastní byt, pracuje jako pokojská a každý týden chodí na večeři k přátelům. Sem tam jí sleduje jistý Jake, a když ho konfrontuje, pozve jí ven. To je ve zkratce počáteční děj. Samozřejmě nic není tak růžové, jak se na první pohled zdá.

"Mimochodem, vy detailisto, jestli chcete někoho sledovat, tak byste měl být trošku nenápadnější." - Evie
 
Celý příběh je plochý, a přestože se místy vážně snaží vyvolat ve vás emoce, zůstane u pouhého přání. To samé se dá říct o postavách. Evie je je sice dobrosrdečná, ale taky pěkně naivní. V podstatě jde jen o převtělení Bree z předchozího dílu (Archerův hlas) – stejné chování, názory, přemýšlení. Jaka si v reálu nedokážu vůbec představit – bohatý kluk se slabostí pro chudé holky, který je až neuvěřitelně citlivý.

"Nikdy se nestyď za to, co děláš, abys zaplatila nájem. Máš slušnou práci." - Jake
 
Tahle kniha mi bohužel vůbec nepadla do noty, ale u vás to může být zcela jinak. Pokud máte rádi jednoduché příběhy bez větších emocionálních výkyvů, Leo se vám bude líbit. Ovšem jestli i od „oddychovek“ očekáváte určitou úroveň, není Leo nic pro vás.


Hodnocení:




3 komentáře:

  1. Hm, Archerův hlas jsem přečetla právě kvůli samotnýmu Archerovi, který byl ozvláštněnou postavou romantickýho žánru. Bree mi bohužel nijak zajímavá nepřišla a některé části děje byly červená knihovna až běda. Chtěla jsem se podívat i na další díly, ale pokud je Leo kvalitou horší, tak si ho nejspíš odpustím a sáhnu po propracovanější oddechovce.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nerada to říkám, ale Leo je opravdu horší než Archerův hlas. Řekla bych, že Leovi chybí Archer.:))

      Vymazat
  2. Tuto četbu moc nevyhledávám. Ale občase je to příjemné zpestření, škoda že dopadla jen na 2 srdíčka.

    OdpovědětVymazat