12. září 2016

Hrdina








Autor: Samantha YOUNG

Originální název: Hero

Nakladatelství: Ikar

Vydání v ČR: 2016

Počet stran: 352








Oficiální anotace:
Pro Alexu Hollandovou byl vždycky hrdinou její otec… dokud nezjistila, že ona a její matka nebyly jedinou rodinou, kterou měl. Zrazená a nejistá se snaží aspoň uspět ve své profesi, ale když má v popisu práce schůzku s Cainem Carrawayem, povolí jí nervy. Tenhle nádherný, úspěšný muž je s její minulostí až příliš spojený. Jak se tedy vlastně stalo, že kývla na jeho nabídku stát se jeho asistentkou? Přestože Caine není právě vzorný šéf, navzdory minulým i čerstvým sporům je to k sobě začíná táhnout.


Recenze:
Tak tohle bylo jedno velké šlápnutí vedle. Na Hrdinu od Samanthy Young jsem se hodně těšila. Líbí se mi autorčin styl psaní, a přestože její příběhy nejsou zrovna výkvětem moderní literatury, dokážou zaujmout a udržují určitý standard. K Hrdinovi jsem tedy přistupovala jako k zaručené oddechovce na nedělní odpoledne.

"Nemůžeš šéfa zabít hned první den, nemůžeš šéfa zabít hned první den, nemůžeš šéfa zabít nikdy..." - Alexa

Zápletka je jednoduchá. Alexa pracuje jako asistentka fotografa, nedávno jí zemřela matka a s otcem vztahy neudržuje. Stačí jedno pracovní dopoledne s Cainem a její život se obrátí vzhůru nohama. Jako bumerang se jí vrátí vzpomínky na trpkou minulost a k tomu dostane padáka. Vzhledem k tomu, že to byla z velké části i Cainova chyba, zaměstná ji jako svojí asistentku. Kvůli propletené minulosti se nemají zrovna v lásce a jak to tak bývá, roste mezi nimi napětí a vzájemná přitažlivost.

"Jó, to byly časy. Byla jsem chudá šlapka, co hledá rytíře na bílém koni, a on byl bohatý miliardář, který si neuměl pořádně užít. Ukázala jsem mu, jak na to, a zbytek je minulost." - Alexa

Nemůžu si pomoct, ale tohle je červená knihovna jak vyšitá. Po většinu času jsem měla pocit, že čtu pohádku. Nemastná neslaná princezna Alexa, která doufá ve šťastný konec s temným rytířem Cainem.  V téhle knížce je totiž možné všechno, jakkoli nepravděpodobné. Obě postavy ani nejsou nijak zvlášť dobře propracované. Přestože se snaží ve vás vyvolat nějaké emoce, působí spíš ploše. Jediné, co zůstalo stejné, je styl psaní autorky. Především díky němu si stále dokáže udržet pozornost čtenáře. 

"Nejsem tvůj rytíř na bílém koni. Jsem jen chlap, co tě chtěl dostat do postele." - Cain

Ač nerada, musím říct, že Hrdina patří k těm průměrným ( a možná přímo podprůměrným) kouskům v tomhle žánru. Příběh je jako z cukrkandlu, co se vám nepříjemně lepí na zuby a slabé postavy tomu jen dodají korunu. Nedokáže to zachránit ani zvučné jméno autorky, u které jsem zvyklá na lepší standard.


Hodnocení:




Mohlo by vás zajímat:

                                     

  Vášnivý svůdník                India place                Počkám na tebe 



4 komentáře:

  1. Tak tahle kniha tedy není nic pro mě. Podobné "slaďárny" fakt nemusím.
    Jinak moc hezky napsaná recenze :)

    OdpovědětVymazat
  2. Tak takhle kniha ne :D
    Pěkná recenze :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky.:) Já se na ní tak těšila a výsledek nic moc.

      Vymazat