8. dubna 2018

Nightingale Way








Autor: Samantha YOUNG 

Originální název: Moonlight on Nightingale way

Série: Dublin street – 6. díl 

Nakladatelství: Ikar 

Vydání v ČR: 2018 

Počet stran: 352 

Žánr: romantika 





Oficiální anotace:
Závěrečný díl populární romantické série ze současného Edinburghu, kde je možné najít lásku, vášeň i odpuštění na těch nejméně očekávaných místech. Logan se kdysi dopustil chyby a strávil kvůli ní dva roky ve vězení. Teď chce začít znovu a dohnat vše, co zameškal. A to především co se týče žen. Jeho nová sousedka, půvabná a cílevědomá Grace, je tak nucená každou noc poslouchat, jak se Logan v ložnici činí, a napětí mezi nimi se brzy vyostří. Jenže pak se Loganův životní styl ze dne na den změní kvůli někomu, kdo je mu blízký, a Grace musí uznat, že ten nesnesitelný děvkař se mění přesně v takového muže, jakého vždycky chtěla mít. 


Mini recenze:
Sérii Dublin street jsem dočítala spíš ze setrvačnosti. Předposlední díl, Scotland Street, pro mě byl  pořádným šlápnutím vedle. Takže jsem ani nesledovala vydání pokračování s názvem Nightingale way. Narazila jsem na něj až náhodou v katalogu knihovny. 


"Musím si dát život do pořádku. Být konečně chlap. Jen se podívej, kam mě zbrklost dovedla." - Logan


Logan se prvně objevil ve Scotland Street. Jde o bratra Shannon, který strávil nějaký čas ve vězení. Po propuštění se snaží znovu začít žít naplno. Hlavně v ložnici. Jeho zdánlivě jediným problémem je upjatá a povrchní sousedka Grace. Jenže když Loganovi do života vtrhne jako velká voda nečekaný host, je to právě Grace, kdo mu nejvíc pomůže. 


"Některé okamžiky v životě nás nenapravitelně změní. Někdy jsou významné a dramatické, tragické nebo nesmírně krásné, jindy jsou tiché a nenápadné jako kroky za zavřenými dveřmi a jejich nepatrnost může zakrýt jejich důležitost." - Grace


Stejně jako v předchozích dílech, i tady autorka pracuje s tématem důvěry ve vztahu. Bohužel, po šesté už to působí poněkud ohraně. Na druhou stranu ale musím pochválit dějovou linku. Konečně jsem měla dojem, že hlavní zápletka přináší něco alespoň trochu nového a neotřelého. Za zmínku určitě stojí i nepopiratelná dávka chemie mezi hlavními protagonisty, která příběhu dodává tu správnou jiskru. 


"Proč se tím trápíš? Záleží ti na tom, co si o tobě lidi myslí? Co si o tobě myslíme my? Nebo co si myslíš sama o sobě? Protože nakonec je důležitý jen tvůj názor a názor lidí, kteří tě mají rádi." - Logan


Po sérii zklamání mě Samantha Young dokázala opět přesvědčit, abych dala její tvorbě ještě šanci. Nightingale way určitě potěší nejednu romantickou duši. Takže pokud máte zrovna náladu na něco příjemně oddechového, tahle kniha by pro vás mohla být tím pravým. 


Hodnocení:







Mohlo by vás zajímat:

                          
          India Place                         Scotland street                              Hrdina



Žádné komentáře:

Okomentovat