8. října 2017

Nově v knihovně 18




























Přiznejme si to, v předešlých týdnech jsem nebyla zrovna aktivní. Nešlo ani tak o čas, ale bohužel nebyla do čtení hlavně chuť (jojo, i to se knihomolům občas stává). Takže jsem v poslední době přečetla jen pár knih v angličtině, abych na sobě alespoň v něčem zapracovala. Jenže pak přišel podzim a všechno je jinak. Co může být lepšího, než si za sychravého odpoledne zalézt pěkně s knihou a kafem do postele. 
Dnešní novinky toho nemají příliš společného. Každá se zabývá něčím úplně jiným, a v tom je jejich krása. Vlastně už ani nevím, jak jsem se o všech třech přírůstcích dozvěděla, ale to není podstatné. Hlavně, že jsou doma.:)

Smrt a jiné vrcholy mého života od Sebastiana Niedlicha mám pouze v dočasné péči, vypůjčenou z knihovny (a taky už přečtenou). Nezvyklé téma s pořádnou dávkou černého humoru. V tomhle případě mě zaujala na první dobrou obálka a po přečtení anotace mi bylo jasné, že tenhle kousek musím mít. 
Někdy neuškodí ani trocha fiktivní romantiky, a tak jsem neodolala Turbulenci z pera Whitney G. Zatím se trošku bojím, ale velmi vysoké hodnocení na databázi knih a piloti (ach ty uniformy)  nalákali. 
Jako poslední mi zůstala Eileen Cook a Se záští. Zaujalo mě hlavně její přirovnání k Ostrovu lhářů. Kombinace slunné Itálie, ztráta paměti a tajemství zní jako dobrý námět na příběh. Nebo ne? To se brzo uvidí. Zatím se můžete dole podívat na anotace všech tří knižních přírůstků. 
   



Smrt a jiné vrcholy mého života - Sebastian Niedlich


Hlavní hrdina Martin není právě nadšený, když u postele své umírající babičky potká ztělesněnou Smrt. Ta si přišla pro duši staré dámy a raduje se, že ji konečně někdo vidí a slyší. Jedním si je jistá: Jim dvěma s Martinem je předurčeno, aby se stali nejlepšími přáteli. Tenhle kluk je opravdu milý človíček. A mimochodem, nikdo vám s jistotou nezaručí, že se nedá umřít na nudu nebo na zlomené srdce…Martin si časem zvykne, že se Smrt vynoří vždycky ve chvíli, kdy se mu to nejméně hodí. Když však potká ženu, o níž tuší, že je to ta pravá, musí si položit rozhodující otázku: Má vůbec smysl žít, milovat a toužit po štěstí, když stejně všechno skončí smrtí? Hořká i laskavá komedie oplývající nadsázkou a černým humorem.




Turbulence - Whitney G.


Po bolestném rozchodu s přítelem Gillian nemá zájem o vážný vztah, okouzlující Jake Weston však do jejího života vtrhne jako bouře a jedna vášnivá noc přeroste v množství nezávazných sexuálních schůzek na různých místech světa. On je zkušený pilot a ona začínající letuška – v aerolinkách s přísným zákazem vztahů mezi zaměstnanci. Oba mají svá tajemství a každý jiné problémy s rodinou. Neměli se zamilovat, jejich srdce měla zůstat v bezpečí, jejich skandální milostná aféra se jim však vymkla z rukou a je odsouzena k záhubě. Tohle je jejich bouřlivá láska plná vzestupů, pádů a otoček. Turbulence.




Se záští - Eileen Cook


Osmnáctiletá Jill Charron vyráží na výlet do Itálie. Má to být dobrodružství na celý život. Ale dochází k nehodě. Jill se probouzí v nemocnici, nohu v sádře, stehy v obličeji, a místo paměti z posledních 6 týdnů jen jedno velké nic. Jill zjistí, že se připletla do nehody se smrtelnými následky. Její otec jí nechá převézt domů, aby měla kvalitní péči. Včetně právníka a houfu novinářů... Zdá se, že nehoda nebyla nehoda... Jill se snaží dát dohromady události posledních šesti týdnů, než její dosud pohodlný a bezproblémový život zmizí v nenávratnu.


6 komentářů:

  1. Moc pěkné nové knihy :) Určitě se chystám na Turbulenci, na nějakou romantickou oddechovku mám docela chuť :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na Turbulenci jsem hodně zvědavá. Ale bojím se, aby to opravdu byla romantika a nevyklubalo se z toho druhých 50 odstínů.

      Vymazat
  2. Smrt byla skvělá, moc mě to bavilo :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Už mam také dočteno a byl to vskutku zajímavý zážitek.:)

      Vymazat
  3. Po Turbulenci nesměle pokukuji.I Se záští mě oslovilo :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přiznám se, že Se záští jsem prvně bez zájmu minula. Pro mě je to spíš náhodná koupě.:)

      Vymazat