27. září 2016

Vypůjčeno z knihovny 5



























Jsem zase zpátky a snad v plné síle.

Nevím, jak to máte vy, ale já si někdy raději knížky půjčuji, než kupuji. Například když jde o, pro mě, nového autora nebo v případě, že je anotace nicneříkající. Proto mám moc ráda naší knihovnu. Neustále mě totiž překvapuje, jak rychle jsou tu dostupné novinky. Naposled na mě takhle vykoukla kniha Uvnitř mé hlavy od Francescy Zappia, takže ihned putovala do rezervací. A člověk si přece nikdy nepůjčí jen jednu knihu. Rozhodla jsem se tedy oživit Pátou cestu k pádu z pera K.A. Tucker. Oba moje dočasné přírůstky jsou už přečtené a dokonce zrecenzované. Brzo se můžete těšit na zveřejnění jejich hodnocení.:)




Uvnitř mé hlavy - Francesca Zappia


Co když jsem si tě vymyslela? Alex je divná; alespoň tak ji vnímá její okolí. Přitom má jen vlasy červené jako kečup a fascinují ji živí humři v nádrži supermarketu, trpí paranoiou, že ji pronásledují komunisti nebo že jí někdo otrávil jídlo. Trpí totiž schizofrenií a plete si vlastní halucinace s realitou. Někdy jde obojí od sebe jen těžko rozlišit, jedinou její jistotou je mladší sestra Charlie a Kouzelná osmička, dětská hračka, se kterou se často radí. Pro jistotu má u sebe Alex taky fotoaparát a v případě nouze si věci a lidi fotí, aby měla jistotu, že nejsou jen jejím přeludem. Za přelud považuje nejdřív i Milese, nejdrsnějšího týpka ze školy. Nevymyslela si ho náhodou? Proč by zrovna on měl mít o její společnost zájem?

P.S.: Jelikož jsem hlava děravá, na Uvnitř mé hlavy už jste si recenzi mohli přečíst ZDE.




Pátá cesta k pádu - K.A. Tucker


Hubatá Reese MacKayová, holka s fialovými vlasy, je mistr světa ve špatném rozhodování. Když ztroskotá její krátké, nevydařené manželství, rozhodne se všechno změnit. Přestěhuje se do Miami – a docela se jí daří, dokud se nedopustí příšerného úletu se sexy blond vyhazovačem jménem Ben. Naštěstí to vypadá, že s návratem do Miami bude moci na ten průšvih zapomenout… jenže naděje umírá ve chvíli, kdy Ben, teď už dostudovaný právník, nastoupí do nové práce a hned první den se ocitne tváří v tvář kolegyni Reese, nevlastní dceři svého šéfa. Kdyby měl Ben trochu rozumu, vyhnul by se jí obloukem – jenže Ben se problémům nevyhýbá, zvlášť když jsou tak sexy…



6 komentářů:

  1. Druhou knihu neznám, ale na tu první se určitě chystám :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pátá cesta k pádu je taková pěkná oddechovka.:)

      Vymazat
  2. Hezké úlovky, těším se i na druhou recenzi! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky.:) Druhá recenze už je na světě. Jak jsem zapomněla zveřejnit tenhe článek, tak je to všechno rychle.:))

      Vymazat
  3. Pěkné kousky :) To jsi měla dobrý lov v knihovně :) Na obě knížky se také chystám :) Tak pěkné čtení :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju.:) Už mám zarezervované asi další tři kousky.:))

      Vymazat