7. července 2016

Vypůjčeno z knihovny 3


Dneska opět jen v rychlosti. Z výletového módu jsem plynule přešla do toho pracovního, takže času stále nemám nazbyt.  Tyhle dva knižní přírůstky už mám doma nějakou dobu, jen zatím nebyl čas se o nich zmínit. Podle hlavní fotky už jste nejspíš poznaly, o jaké kousky jde – Jednoho dne, možná od Lauren Graham (, kterou možná znáte jako Lorelai z Gilmorových děvčat) a Umění předstírat od Rachel Harris. K první zmiňované knížce jsem se dostala hlavně díky autorce (Gilmorky jsou moje srdeční záležitost <3 ) a Umění předstírat mě zaujalo především svojí obálkou, ze které léto přímo dýchá. O čem oba přírůstky jsou, se můžete dočíst níž.




Jednoho dne, možná - L. Graham


Lauren Grahamová se proslavila rolí v seriálu Gilmorova děvčata, ale ještě předtím napsala vtipný a svěží autobiografický román o své touze stát se herečkou. Píše se únor roku 1995 a Franny, která už v New Yorku bude skoro tři roky, stále pracuje jako servírka. Jejím jediným hereckým úspěchem je jen reklama na nevkusné vánoční svetry a občas nějaký ten casting. Její nejlepší kamarádka Jane a spolubydlící Dan se jí samozřejmě snaží všemožně podporovat. Franny je ale jasné, že fanklub čítající dva fanoušky, není zrovna velké terno. Zároveň moc dobře ví, že důležité je nevzdávat se. Protože jednoho dne se jí to možná podaří… Jednoho dne, možná je příběh o naději, velkých snech, hledání sama sebe, překročení vlastních hranic, očekáváních, která od života máme. A také o tom nejdůležitějším – o lásce, bez které by to v životě nemělo smysl. 




Umění předstírat - R. Harris

 

Podle kluků na fairfieldské akademii existují dva druhy holek – ty na trvalý vztah a ty na nezávazné randění a užívání si. Sedmnáctiletá Alyssa je rozhodně ten první typ – a upřímně touží to změnit. A tak zahájí svou radikální proměnu, jejímž cílem je Justin Carter, největší krasavec a lamač dívčích srdcí. A aby si jí vůbec všiml a ona se zařadila mezi oblíbené holky na randění, přemluví svého kamaráda Brandona, populárního sportovce, aby předstírali, že spolu chodí. Zprvu nevinná hra na šťastný pár postupně přerůstá v něco mnohem víc – v něco, co navždy může zničit jejich dlouholeté přátelství i Alyssinu snahu stát se někým jiným.