24. června 2016

Letní čtení - 1. část


Léto oficiálně začalo před pár dny, ale vysoké teploty už tu nějaký ten pátek panují. A co může být v takových dnech lepšího, než si lehnout na deku někde u vody, s knížkou a jen tak relaxovat. Takže mě napadlo udělat si seznam knížek, ze kterých letní atmosféra přímo sálá. A pak jsem si taky řekla, že by nebylo špatné se s vámi o moje tipy podělit. 
 


Na hraně zapomnění - J. A. Redmerski
 



"Prostě jsem potřebovala na čas zmizet." - Camryn
Na hraně zapomnění byla první kniha s letní tématikou, co mi přišla na mysl. Camryn už nebaví každodenní rutina a tak se ze dne na den rozhodne – vydá se na cestu napříč Spojenými státy. Autobusem. Tam se setká se sympatickým Andrewem a rozhodnou se cestovat dál společně autem. Postupně poznávají nejen krásy USA, ale i sebe navzájem. Mám k tomu jen tři slova - slunce, road trip a láska.







 
Atlas mraků - D. Mitchell





"Doufala jsem, že vy mi řeknete, co se stalo." - Luisa
Druhý tip není až tak úplně letní. Na druhou stranu, Atlas mraků v sobě zahrnuje hned několik příběhů a téměř každý si v knize může najít to své. Objevíte tady cestovatele z roku 1850, ambiciózní novinářku ze 70. let nebo například jídlonožku z budoucnosti. Postupně zjišťujete, co všechny postavy napříč časem spojuje. A nakonec si můžete pustit i film.







 

Vášnivý svůdník - Ch. Lauren
 





 "Jedna divoká noc tě legálně nesváže. Pokud teda nejsi dost velký pitomec na to, aby ses vdala." - Mia

Kdo by nechtěl strávit léto ve Francii. S Vášnivým svůdníkem se k tomu alespoň na chvilku přiblížíte. Mia ve Vegas oslavuje promoci, v opilosti se provdá za Ansela a jako novomanželka ho následuje právě do Francie. S touhle knihou vás čeká nejen vůně dálek, ale také trocha té romantiky (a erotiky). Recenzi najdete tady.








Láska pod parou - J. Lynn


   

 

"Ale je to chata v lesích v Západní Virginii, tak začíná každej kanibalskej horor." - Andrea

Pokud vás neláká rušná Francie a raději byste strávili léto s přáteli na chatě, pak je tu Láska pod parou. Čtveřice kamarádů v čele s Andreou a Tannerem vyrážejí na týden do přírody. Se sluncem v zádech, ve velkém domě, uprostřed ničeho, se za tu dobu může stát spoustu věcí. Recenzi najdete tady.








Hledám přítelkyni pro konec světa - T. DeBartolo

 



"Bylo mi sedmadvacet a táhlo mi na pětašedesát." - Trixie 

Když mi bylo 12, věštkyně mi předpověděla, že moje životní láska zemře a nechá mě tu samotnou. To je podtitul Hledám přítelkyni pro konec světa.  Trixie, uštěpačná věčná hledačka smyslu života, žije ve sluncem rozpáleném Los Angeles a zoufale se touží odsud dostat. Díky inzerátu se seznámí s Jacobem, trošku zvláštním začínajícím spisovatelem, a láska je na světě.







 

4 komentáře:

  1. Samé zajímavé knížky. Hledám přítelkyni pro konec světa mám doma a chci si jí přečíst, tak snad si na ni v létě najdu čas. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hledám přítelkyni pro konec světa za to určitě stojí.:)

      Vymazat
  2. Ty knihy vypadají supr. Děkuji za skvělý článek! :o) Ta Láska pod parou, to vypadá dobře... J. Lynn má vcelku hezké knihy, myslím, že se po ní poohlédnu. A Hledám přítelkyni pro konec světa si mě také získalo anotací, jdu pátrat po databázi. :o))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem ráda, jestli se ti něco zalíbilo. Obě knížky, Lásku pod parou i Hledám přítelkyni pro konec světa, mám moc ráda a rozhodně stojí za přečtení.:)

      Vymazat