17. května 2016

Nově v knihovně 6



Je to tady. Nadšení, strach, radost -  to všechno jsem prožívala, když jsem se minulý týden domluvila na své první spolupráci s internetovým knihkupectvím Dobré knihy. Jakou knihu si vyberu? Stihnu všechno podle plánu? Co když se mnou nebudou spokojení? Zahájit spolupráci určitě není snadný krok. Musíte potlačit obavy a prostě se do toho vrhnout po hlavě.

Teď se pojďme podívat, co se v balíčku ukrývalo. Po téhle knize jsem pokukovala už delší dobu. Vykoukla na mě hned po dočtení Hodné holky (recenze) jako doporučení na stránkách Databáze knih a anotace zněla víc než zajímavě. Jde o knihu...







 ... Všude kolem černý les - Ruth Ware

Rozlučku před svatbou…
Leonoře je šestadvacet a píše docela úspěšné detektivky. I když žije osaměle, je se svým způsobem života spokojená – až do dne, kdy dostane nečekané pozvání na předsvatební rozlučkový víkend své bývalé přítelkyně Clare, kterou deset let neviděla. Leonora po dlouhém váhání pozvání přijme a ocitá se s hrstkou dalších lidí – s nimiž má společné hlavně to, že se všichni znají s Clare – v extravagantním skleněném domě kdesi na anglickém venkově. A zanedlouho se začnou dít podivné věci. V Leonoře vzrůstá napětí, až se druhého večera rozhodne, že se hned ráno vrátí do Londýna. Jenže v noci dojde k osudné události…
…navštíví smrt.
Lenora se probudí s těžkým zraněním v nemocnici – a dozvídá se o vraždě. Její pokoj hlídá policie: chrání ji před někým, nebo ji hlídají jako vězně? Aby mohla odpovědět, musí si vzpomenout, co se vlastně během víkendu přihodilo. Dokáže se oprostit od pocitu viny a odhalit skutečné motivy a skutečného vraha? Najde odvahu, aby se svěřila s tajemstvím, které dosud nechala pohřbeno v minulosti?


Za zaslání recenzního výtisku děkuji Dobrým knihám.


http://www.dobre-knihy.cz/
.

11 komentářů:

  1. Gratuluji k recenzáčku. Kniha se ti určitě bude líbit ;-)
    Přeji ti pěkný večer.

    OdpovědětVymazat
  2. Gratuluji ke spolupráci :) At se knížka líbí a těším se na recenzi :)

    OdpovědětVymazat
  3. Gratuluji k prvnímu recenznímu výtisku. Jen tak dál.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji. Jsem z toho nadšená, ale taky trošku vystrašená.:))

      Vymazat
    2. Není třeba se bát. Hlavní je napsat popravdě, jak knížka působila :-)

      Vymazat
  4. Gratuluji ke spolupráci :) Tahle knížka je na mém wishlistu skoro na prvním místě :) Četla jsem na ni samé pochvalné recenze :) Hezké čtení :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju. Taky jsem zatím četla jen samé kladné recenze. Doufám, že bude kniha tak dobrá, jak se povídá.:)

      Vymazat
  5. Velká gratulace ke spolupráci. :) Navíc krásná kniha, užij si čtení. ;-)

    OdpovědětVymazat
  6. Děkuju. DOufám, že si čtení užiju.:)

    OdpovědětVymazat