22. května 2016

Božský milenec







Autor: Christina LAUREN

Originální název: Beautiful secret

Série: Božská série – 4. díl

Nakladatelství: Jota

Vydání v ČR: 2016

Počet stran: 348






Oficiální anotace:
Když se Ruby Millerová dozví, že ji šéf posílá na prodlouženou pracovní cestu do New Yorku, je v šoku. Jako jedna z nejnadějnějších a nejbystřejších mladých inženýrek v Londýně to z profesního hlediska zvládne levou zadní. Děsí ji ale fakt, že bude celý měsíc pracovat – a spát v jednom hotelu – s Niallem Stellou, firemním expertem na městské plánování a nejvíc sexy chlapem na světě, po kterém už pár měsíců kouká. Niall ale ani neví, že Ruby existuje…, dokud ho noční let plný laškovného flirtu nepřinutí všimnout si jí.

Čerstvě rozvedený Niall se neumí uvolnit ani porušovat pravidla a co se týká žen, je naprosto bezradný.  Přesto hned pozná, že otevřená Kaliforňanka Ruby je jako závan čerstvého větru. Ruby si vezme za úkol dostat sexy Brita z jeho ulity, a když se do toho pustí, není cesty zpět. Užívat si tisíce kilometrů od Londýna je pro oba jednoduché, co se ale stane s těžce vystavěným vztahem po jejich návratu? (Jota)



Recenze: 
Spisovatelské duo Christina a Lauren pro mě vždy představovalo záruku lehké, dobré zábavy. Přestože každá jejich kniha plyne podle stejného, zaručeného scénáře, příběh dokáže být vždy v něčem jiný, originální. Totéž se týká i postav, všechny byly jedinečné a téměř reálné. Až do teď – s Božským milencem přišel zlom.

"Za posledních šest měsíců jsem na Nialla Stellu pokradmu zírala tak často, že bych mohla být kvalifikovanou expertkou na topografii jeho rozkroku." - Ruby

Příběh sleduje klasickou linii.  Tu vidíme jak z pohledu Ruby, tak Nialla, kteří se ve vyprávění střídají. Třiadvacetiletá Ruby je tak trošku středoškolsky zamilovaná do Nialla, firemního experta, který vlastně doposud ani nevěděl, že existuje. Shodou okolností spolu musí odjet na měsíc do New Yorku na služební cestu. Pro Ruby něco jako splněný sen. Jen kdyby před ním neztrácela hlavu a dokázala se chovat normálně. Zprvu pouhý flirt přeroste v něco víc. Problém nenastane ani tak díky samotnému návratu do Londýna, ale zásluhou řady dalších přidružených událostí a osob.

"Přesně jak říkala Pippa, je čvrtek: můj nejoblíbenější den v týdnu. Ve čtvrtky totiž potkávám Nialla Stellu." - Ruby

Dějová linka nezní špatně. Co tedy příběhu škodí? V první řadě, nemůžu se vyhnout pocitu, že se kniha dost podobá Božskému bastardovi – mladá stážistka a firemní eso. Druhou, výraznější, námitku mám proti postavám. Ty se autorkám skutečně nepovedly. Začneme tou snesitelnější, Ruby. Sice se chvílemi chová jako bláznivá puberťačka, ale kdo z nás ne. Je až přehnaně otevřená a chápavá, ale také působí jako silná žena, která si stojí za svým. Ovšem Nialle… Sex idol, který je zároveň nesmělý a bez větších zkušeností se ženami. To prostě vypadá nevěrohodně a naprosto nereálně.


"Většina lidí zažije v životě několik vztahů, líbila se mi představa, že by Ruby mohla být něco trvalejšího, ale znal jsem ji jen dva týdny." - Niall

V knize najdete milostný příběh s pořádnou dávkou erotiky a kapkou romantiky v kulisách New Yorku a Londýna. Božský milenec zdaleka nedosahuje úrovně předchozích dílů Božské série, a to jak dějovou linkou, tak vykreslením postav. Na druhou stranu v tomhle žánru se stále řadí k těm lepším kouskům.


Hodnocení:
(Zdroj obrázku: Ruby, Niall)

2 komentáře:

  1. Toto opravdu není můj oblíbený žánr, kterému bych holdovala :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky už můj zájem o tenhle žánr začíná nějak upadat.:)

      Vymazat