2. dubna 2016

Vypůjčeno z knihovny 2



Už podruhé se můžete pokochat tím, co jsem si vypůjčila v knihovně. Když mi konečně došlo, že si nemusím půjčovat jen odbornou literaturu (a že mi to trvalo), vzala jsem to ve velkém. Blížily se Velikonoce, pátek svátek, pondělí svátek. Takže jsem měla krásnou představu o tom, jak budu číst, až se úplně učtu. Plány jsou jedna věc, realita druhá. V překladu to znamená, že jsem četla pouze v přestávkách mezi barvením vajec a pečením beránka. Pojďte se podívat, které kousky se mi dočasně ubytovaly v knihovně.
 
Zarezervovala jsem si celkem čtyři knihy a dvě z nich už jsem stihla přelouskat (v těch velikonočních přestávkách u plotny, v autě a tak). První byl Archerův hlas od Mii Sheridan. Zaujalo mě téma, ale ve finále mi kniha moc nesedla. Pak tu máme dílo Cylin Busby Jednou ano, dvakrát ne. To mě naopak velmi příjemně překvapilo. Leo, opět od Mii Sheridan a Kdybychom se neviděli z pera Cynthie Hand ještě čekají na přečtení.






Archerův hlas - Mia Sheridan
Když Bree Prescottová dorazí do ospalého městečka Pelion ve státě Maine, doufá, že zde konečně nalezne mír, po kterém tolik touží. Zde se setká s Archerem Halem, mužem, který skrývá temná tajemství. Mužem, kterého ostatní nevidí. Archerův hlas je příběh o ženě mučené vzpomínkami na jednu strašnou noc, a muži, jehož láska je klíčem k její svobodě. Je to příběh o mlčenlivém muži, který žije s trýznivou ránou, jež je důsledkem dávné děsivé události, a ženě, která mu pomáhá najít jeho hlas. Je to příběh o utrpení, o osudu a především o mocné síle lásky. (databazeknih.cz)










Jednou ano, dvakrát ne - Cylin Busby
West je úspěšný středoškolák a má vše, co si jen může přát. Avšak jednoho dne se probudí po nehodě v nemocnici – ochrnutý a bez možnosti mluvit. Jediný způsob, jak se se může dorozumívat s okolím, je mrkání: Jednou znamená ano, dvakrát ne.
West je naprosto zoufalý a neustále ho pronásledují děsivé noční můry. Jediné, co ho udržuje při smyslech, jsou návštěvy Olivie, pacientky z vedlejšího pokoje. Ta mu pomáhá s uzdravováním, informuje ho o všem důležitém a je jeho největší oporou. Ovšem co se stane, jestli se West vyléčí? Uvidí se ještě někdy? A můžou se oba ještě někdy vrátit do normálního života?
Skvělý román o lásce, ztrátě a o tom, co je v životě opravdu důležité. (databazeknih.cz)
 






Leo – Mia Sheridan
Evie a Leo spolu vyrůstali v pěstounské rodině a jen jejich přátelství jim pomáhalo přežít těžké období. Jejich pouto během let přerostlo v lásku a oba doufají, že až v osmnácti odejdou z domova, čeká je společná budoucnost.
Leo je však nečekaně adoptován a musí se přestěhovat na druhou stranu země. Společně si s Evie slíbí, že zůstanou v kontaktu a že se pro ni vrátí. Evie však o něm už nikdy neuslyší.
Uplynulo osm let. Evie má dobrou práci. Má přátele. Je spokojená. Pak se však objeví cizí muž a prohlašuje, že jej Leo poslal, aby na ni dohlédl. Evie je Jake sympatický a ani ona jemu není lhostejná. Může však tomuto přitažlivému cizinci důvěřovat? A říká jí o Leovi celou pravdu? (databazeknih.cz)









Kdybychom se neviděli - Cynthia Hand
Lex byla šťastná. Měla kompletní rodinu. Kluka, co milovala. Kamarády, kteří se na ni nedívali, jako by se měla každou chvíli zhroutit.
Teď je z ní holka, jejíž bratr spáchal sebevraždu. A vypadá to, že už taková bude navždycky.
Lex se teď pokouší poskládat si život dohromady a snaží se vytěsnit, co se stalo té noci, kdy Tyler zemřel. Ale je tu tajemství, které nikomu neprozradila, esemeska, kterou Tyler poslal, co mohla změnit všechno.
Lexin bratr je pryč. A ona zjišťuje, že duchové nemusí být skuteční, aby vám nedovolili jít dál. (databazeknih.cz)
 

4 komentáře:

  1. Krásné úlovky :) Všechny knížky vypadají vážně dobře, musím se po nich v knihovně také podívat :) Přeji hezké čtení :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji. Zatím můžu říct, že Jednou ano, dvakrát ne stojí určitě za přečtení.:)

      Vymazat
  2. Pěkné úlovky, vypadá to na dobře zásobenou knihovnu :) Tak ať se knihy dobře čtou :)

    OdpovědětVymazat