7. ledna 2018

To nejlepší 2017


























Už je to týden, co jsme vkročili do nového roku, tentokrát s číslem 2018. S optimismem, sobě nevlastním, se těším, jaké radosti nám přinese. Čekají nás nové začátky, nové zážitky a v neposlední řadě nová knižní dobrodružství.  

První letošní článek se však bude týkat starých věcí. Tedy relativně starých. Nemám pro vás žádné statistiky o knížkáchkteré jsem minulý rok přečetla, ani jejich seznam. (Tak nějak jsem si zapomněla dělat poznámky.) Dala jsem dohromady něco trochu jinéhoPodíváme se na mých pět nejoblíbenějších knih přečtených za uplynulý rok. Třeba i vám některá padne do oka. 

Uvařte si kávu, pohodlně se usaďte a jdeme na to. 




Vášnivý lhář - Christina Lauren


Autorské duo Christina Lauren si získalo mou náklonnost už v předchozích letech. Přestože se drží romantických témat, dokážou být stále poutavé a originální. V loňském roce u nás vyšel jejich Vášnivý lhář - čtvrtý díl v sérii Wild season. Co když je kluk, který vás přitahujevyhlášený sukničkář. A ještě ke všemu, aby toho nebylo málo, i bývalou láskou vaší kamarádky. Dáte mu šanci? Nebo necháte zvítězit své pochybnosti? 
Jestli máte náladu na romantiku, s těmihle autorkami nešlápnete vedle. 




Se záští - Eileen Cook


Miluju knihy, kde autor dokáže rozehrát tu správnou psychologickou hru s pořádnou pointou na konci. A přesně tohle jsem našla v thrilleru Se záští. Jill, hlavní protagonistka, se nachází v poněkud nepříjemné situaci. Probudila se celá polámaná v nemocnici, v paměti jí zeje díra velká jako Brno, při tragické nehodě na výletě v Itálii někdo zemřel a není jisté, jakou na tom nese vinu.  
Docela děsivá představa, nemyslíte? 




Rychleji mluvit nedokážu - Lauren Graham


Rychleji mluvit nedokážu je kniha určená spíše fanouškům Gilmorových děvčat a Lauren Graham, ale možná se v ní najde i širší publikum. Lauren totiž dokáže být až neuvěřitelně roztomile vtipná. A to zabírá na spoustu lidí. Ve své novince formou esejí vzpomíná na dětství, studium, herecké začátky i natáčení legendárního seriálu. To všechno doplňuje řada fotografií. 
Pokud se chcete pobavit a dozvědět něco víc o Lauren i pozadí natáčení Gilmorek, tohle je ta pravá volba.  




Dirty - Kylie Scott


V roce 2016 jsem konečně opět začala číst v angličtině. A díky za to. Jinak bych přišla o zajímavé příběhy. Třeba jednu uprchlou nevěstuschovanou v koupelně bývalého muzikanta, který se právě dočasně vrátil po několika letech domů. Vaughan ani Lydia neplánují ve městě zůstat dlouho, takže co je špatného na tom, trošku si užít. 
Od jejich románku se jen tak neodtrhnete. Dirty vás dostane. 
Minirecenze se chystá.;)




Smrt a jiné vrcholy mého života - Sebastian Niedlich


Na konec to nejlepší. Kniha Smrt a jiné vrcholy mého života má poněkud neobvyklý námět. Smrt žije (jestli se to tedy tak dá říct) a vypadá jako třicetiletý muž v černé kápi, který s sebou vždy nosí síťku na motýly (do té totiž sbírá duše mrtvých). Je přímo nadšená, když zjistí, že ji obyčejný člověk Martin může vidět. Tím začíná příběh neobyčejného přátelství. 
Učtení se pobavíte, dojmete a možná vás to donutí popřemýšlet. Nic podobného jste ještě nečetli. 


3 komentáře:

  1. Smrt byla opravdu výborné čtení :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Na Smrt a jiné vrcholy se už dlouho chystám a nemůžu se dočkat. :D

    OdpovědětVymazat
  3. Moc pěkný výběr knih :) Nečetla jsem zatím ani jednu, ale mám ráda knihy od Christiny Lauren, takže na vášnivého lháře určitě dojde :) A lákají mě i ostatní :)

    OdpovědětVymazat