13. září 2017

Moudra ze stránek


























V knížkách můžeme nalézt mnohé. Jsou bezbřehým zdrojem inspirace i odpočinku. Někteří v nich hledají radu, někteří napětí a jiní třeba zábavu. Všechno to ovšem stojí hlavně na příběhu a schopnosti autora skládat slova do těch správných kombinací. Když se tohle povede, pak brečíme, nadáváme, smějeme se, prožíváme otevřeně všechny nejrůznější druhy emocí. A nezáleží na tom, jestli jsme zrovna doma nebo čteme cestou ve vlaku.

Nikdy nepodceňujte sílu pouhé věty. Leckdy se v ní totiž skrývá mnohem víc než pár prostých slov. Donutí vás to přemýšlet. O maličkostech, o životě, o světě. Právě z tohohle důvodu jsem se rozhodla přijít s novým projektem – Moudra ze stránek. Jednou do měsíce se s vámi podělím o citáty z knih, které se mě nějakým způsobem dotkly. Třeba se díky tomu seznámíte s knihou, o kterou byste v jiném případě ani nezavadili pohledem. 

Na začátek jsem vybrala tři moudra o životě z netradičního zdroje. New adult nejspíš nebude tím žánrem, kde byste něco podobného hledali, a přesto. Všechny tři dnešní citáty pocházejí z milostných příběhů.



"Svítání způsobuje hluk. Když posloucháte pozorně, tak ho zaslechnete přesně v okamžiku, kdy slunce začíná vycházet. Je to jako ozvěna zrození: ticho, pak jemný tlak, sténání a nakonec ukřičený příval nového života. V mých dobrých dnech se mi to líbí, protože mi to připomíná, že žiju. V těch špatných to ve mně vyvolává pocit, že jsem prach."  
Tiffanie DeBartolo, v knize Hledám přítelkyni pro konec světa



"Nic důležitého v životě není snadné."  
- J Lynn, v knize Počkám na tebe



"Jednoho dne, až budu žít svůj sen, si vzpomenu na všechno, co mi kdy zlomilo srdce, a budu za to vděčná."  
- Mia Sheridan, v knize Kylandovo vykoupení




Zaujal vás některý z citátů? A co vaše srdeční záležitosti?


2 komentáře:

  1. Poslední je nádherný a pravdivý. Sama jsem to prožila, takže jakoby mi mluvil z duše! Jinak kdysi jsem si vedla sešit s citáty z knížek. Dnes už to bohužel nedělám, protože mám málo času, a jsem ráda, že si vůbec najdu chvilku na čtení...Ale jednou za čas, když je mi smutno si ten starý sešit vezmu a jen tak si v něm čtu. Jinak přemýšlím ráda i u poezie!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten poslední mám moc ráda a často si na něj vzpomenu.:) Sešit s citáty, to je výborný nápad. Já si v knížkách zajímavé pasáže poznačuji jen pomocí lepítek.:)

      Vymazat