17. srpna 2017

Plán





Autor: Elle KENNEDY 

Originální název: The Goal 

Série: Off-Campus – 4. díl 

Nakladatelství: Baronet 

Vydání v ČR: 2017 

Počet stran: 392 

Žánr: romantika 






Oficiální anotace:
Sabrina Jamesová má svoji budoucnost přesně naplánovanou: nejdřív promoce, potom práva a práce v nemilosrdné advokátní kanceláři. Její útěk před ostudnou minulostí rozhodně nezahrnuje pohledného hokejistu, který věří na lásku na první pohled. Johnu Tuckerovi je ochotná věnovat jen jedinou noc vášně a nečekané něhy, jenže někdy stačí jediná noc, aby se vám změnil celý život. Tucker věří, že být týmový hráč je stejně důležité jako být za hvězdu. Nevadí mu, že se mu nedostává tolik slávy jako jeho spoluhráčům. Jestli se má ale ve dvaadvaceti stát otcem, nehodlá se držet stranou. Neuškodí, že nastávající matka jeho dítěte je krásná, chytrá a plná překvapení. Problém je, že Sabrina má srdce na zámek a je příliš tvrdohlavá, než aby přijala jeho pomoc. Pokud chce Tucker strávit život se ženou svých snů, bude ji muset přesvědčit, že některé plány se líp plní ve dvou.



Recenze:
Plán je čtvrtým a závěrečným dílem série Off-Campus z pera Elle Kennedy. Končí tak jedna knižní etapa, kdy člověk netrpělivě očekával vydání dalšího pokračování s jednoslovným názvem nahou mužskou hrudí na obalu (jak já je nemám ráda). Připravte si kapesníčky, protože jdeme do finále.

"Je jedno, jak tenkou, nebo tlustou má někdo peněženku. Všechny nás něco raní. Všichni se zamilováváme. Všichni jsme stejní." - Tucker

Tuhle hokejovou jízdu uzavírá příběh Tuckera a Sabriny, kteří se tak trochu nechtěně brzo stanou rodiči a krom budoucího potomka mají pramálo společného. On je ten nejsladší kluk v okolí, zodpovědný, loajální, v podstatě perfektníOna je tak trochu mrcha vyrůstající v chudých poměrech bez rodičů, za to se svéráznou babi. Jeho životním cílem je šťastná rodina. Ona se chce hlavně vyhrabat z chudoby a založení rodiny rozhodně nezapadá do jejích plánů. Ale plány se někdy mění a oba se teď musí přizpůsobit nové situaci. Někomu to jde líp, jinému hůř. 

"Hádám se tu s klukem, s kterým jsem se vyspala, kvůli tomu, že s ním znovu spát nemůžu, protože je v posteli až moc dobrý. Z mého života je oficiálně fraška." - Sabrina

Už z anotace a předchozího dílu vímečím se bude příběh zabývat - těhotenstvím Sabriny. Přesto se k téhle počáteční pointě dostáváme až v půlce knihy. Takže se na začátku znovu probíráme událostmi, které se objevily už v minulých dílech. Sice se autorka snaží o navození jiného úhlu pohledu, ale stejně. V tomhle ohledu nečekejte žádná překvapení. 
Totéž se nedá říct o postavách. U autorky je zvykem, že charakter postav dokáže vykreslit na jedničku. Naneštěstí, tahle její schopnost se neprojevila u Sabriny. Když jsem přemýšlela, co o ní napsat, nic kloudného mě nenapadlo. Působila bezvýrazně, nijace. Tucker byl stejně jako v minulých dílech zlatíčko, ovšem trochu přehnaně dokonalé zlatíčko. 

"Jenom z pomyšlení na to, že bych měla otevřít pusu a zmínit toho modrýho nebo růžovýho slona, který se k nám kvapem blíží, se mi chce zvracet. Nebo za to možná může ranní nevolnost." - Sabrina

Ať se snažím sebevíc, nemůžu se vyhnout srovnání s předchozími díly a Plán z toho nevychází zrovna dobře. Téma těhotenství tu bylo už stokrát a tady bohužel nepřináší nic nového. Přesto na poslední díl série Off-Campus nezanevřu, protože, přiznejme si to, Elle Kennedy bezpochyby psát umí.


Hodnocení:





Mohlo by vás zajímat:

                          
             Skóre                                       Omyl                                       Návrh



2 komentáře:

  1. Skvělá recenze :) I když si kniha nevysloužila nejlepší hodnocení, nenechám se odradit :) Na čtení této série se teprve chystám, tak snad to bude pěkné romantické čtení :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A tak je to správně. To, že se kniha nelíbila jednomu člověku, ještě neznamená, že se nebude líbit jinému.:)

      Vymazat