14. května 2017

Report ze Světa knihy 2017




























Nemůžu uvěřit, že už je to rok.  Rok od doby, kdy jsem prvně jako vyplašená začínající bloggerka zavítala na pražský festival Svět knihy. Vůbec jsem nevěděla, co mě čeká, kolik tam bude lidí, jak dlouhou dobu tam strávím. Letos už jsem bylo o něco (maličko) moudřejší. Neměla jsem v podstatě žádný plán, co chci vidět nebo jaká přednáška mi nesmí uniknout. Mým jediným přáním bylo užít si celou akci bez zbytečného nervování.


V pátek odpoledne po práci jsem vyměnila lodičky za tenisky a hurá do víru dění Světa knihy, tentokrát s podtitulem Genius loci (Duch místa). Ještě než jsem si stihla zakoupit vstupenku, zaskočila mě neznámá slečna. Strčila mi do ruky čestnou pozvánku s tím, že s kamarádkami dostaly o jednu navíc, a tak mi jí věnuje. Tohle milé gesto mi o dost vylepšilo, do té doby, mizerný den. Takže pokud se nějakým zázrakem (a i ty se občas dějí) dostane tenhle článek až k oné slečně, ještě jednou bych jí ráda poděkovala. Někdy i maličkost dokáže změnit mnohé.

Nebudu vám zdlouhavě popisovat, co všechno jsem prošla a viděla. Kdo už na Světě knihy byl, ví, a kdo ne… Není nad vlastní zážitek. Nakonec pro vás mám pár fotek z místa činu a mé úlovky, 3 záložky a jednu knihu. Snad zase za rok.








6 komentářů:

  1. Moc pěkný článek o Světě knihy :) Já tam letos byla poprvé :) Byla jsem tam v pátek, takže ten lepší sobotní program a blogerské srazy, mi utekli, ale i tak jsem nadšená :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přiznám se, že jsem článek psala dost na rychlo. Bohužel ted nemám tolik času, kolik bych si přála. O to víc mě těší, že se ti článek líbí.:)
      Pátek je určitě lepší pro nás, introverty. :D Není tam taková tlačenice.

      Vymazat
  2. Hezký článek :) Byla jsem letos poprvé a jsem neskutečně nadšená :) Příští rok (snad) zase :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Poprvé je to nejlepší. Člověk nestačí koukat všude kolem sebe.:)

      Vymazat
  3. Achjo... měla bych přestat číst článku o SK, je to mučení :D Musím se tam někdy vydat :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To bys určitě měla, můžu vřele doporučit. Svět knihy má úžasnou atmosféru.:)

      Vymazat