24. dubna 2017

Vypůjčeno z knihovny 8













Nevím jak vám, ale mně tohle pravé aprílové počasí dává pořádně zabrat. Už nějakou tu chvíli mi věrnou společnost dělá hlavně čaj a papírové kapesníčky. Bez těch nevyjdu ani do schránky pro poštu. Ještě, že jsem si před nedávnem došla do knihovny pro svou pravidelnou dávku emocí (rozuměj knižní vzpruhu) a teď mám mezi tím vším kejcháním (záviděl by mi i Kejchal ze Šmoulů) alespoň co číst. 


Tak jo, přiznám se hned na začátek.  Dvě z novinek už mám dávno přečtené. Na mojí obhajobu, žila jsem v představě, že jsem tenhle „přírůstkový článek“ už dávno zveřejnila.  Nebudeme to dlouho rozpitvávat a půjdeme rovnou k věci.  

První (už přečtenou) novinkou je Plán od Elle Kennedy. Jde o poslední díl série Off-Campus. Moje první kompletní série, která si v mé soukromé knihovně hoví na čestném místě. Zdatní a pohlední hokejisti. Kdo by do toho nešel. Když jsme u těch pohledných mužů, nemůžu nezmínit Scotland Street z pera Samanthy Young (taky přečteno). Další závěrečná kniha série (tentokrát Dublin street). Nakonec jsem si nechala Julii Heaberlin a její Černooké Zuzany s opravdu pěknou obálkou. Ta a zajímavá anotace mě přiměly k vypůjčení. Pojďte se podívat o kousek níž, jestli vás některá anotace taky neupoutá.:)



Plán - Elle Kennedy


Sabrina Jamesová má svoji budoucnost přesně naplánovanou: nejdřív promoce, potom práva a práce v nemilosrdné advokátní kanceláři. Její útěk před ostudnou minulostí rozhodně nezahrnuje pohledného hokejistu, který věří na lásku na první pohled. Johnu Tuckerovi je ochotná věnovat jen jedinou noc vášně a nečekané něhy, jenže někdy stačí jediná noc, aby se vám změnil celý život.
Tucker věří, že být týmový hráč je stejně důležité jako být za hvězdu. Nevadí mu, že se mu nedostává tolik slávy jako jeho spoluhráčům. Jestli se má ale ve dvaadvaceti stát otcem, nehodlá se držet stranou. Neuškodí, že nastávající matka jeho dítěte je krásná, chytrá a plná překvapení. Problém je, že Sabrina má srdce na zámek a je příliš tvrdohlavá, než aby přijala jeho pomoc.
Pokud chce Tucker strávit život se ženou svých snů, bude ji muset přesvědčit, že některé plány se líp plní ve dvou.



Scotland Street - Samantha Young


Shannon MacLeodová měla odjakživa slabost pro drsňáky. Jenže když se do nějakého zamilovala, obvykle skončila se zlomeným srdcem. Mezi jejími nepodařenými vztahy byl zatím nejhorší ten poslední, který málem skončil katastrofou. Když si Shannon najde práci v tetovacím salonu, kde pozná Colea Walkera, nejradši by se otočila na patě a utekla. Je potetovaný, sebevědomý, sexy, okouzlující – a pro ni naprosto nepřijatelný. Cole jí dává od začátku najevo, že ho uhranula, ale Shannon o tom nechce ani slyšet. Přesto ale musí postupně uznat, že pod drsnou slupkou se neskrývá další násilník, ale muž, který si její důvěru zaslouží.



Černooké Zuzany - Julia Heaberlin


Když jí bylo šestnáct, byla Tessa Cartwrightová nalezena na poli v Texasu, polomrtvá mezi pohozenými kostmi a jen se záblesky toho, jak se tam dostala. Od té doby ji pronásleduje tisk jako přeživší „Černookou Zuzanu“, což je přezdívka daná obětem této masové vraždy kvůli žluté vrstvě lučního kvítí, která vykvetla na jejich společném hrobě. Tessiino svědectví o těch tragických hodinách poslalo muže do cely smrti.Nyní, o téměř dvacet let později, je Tessa umělkyní a svobodnou matkou. Je studený únor a Tessa pod oknem do ložnice ke svému zděšení najde trs čerstvě zasazených černookých Zuzan – květin, které kvetou jen v létě. Vyděšená tím, co by to mohlo znamenat – že poslala do vězení toho nepravého a skutečný vrah je stále na svobodě –, se Tessa obrátí na právníky, kteří se snaží muže čekajícího na popravu zprostit obvinění. Ale samotné květiny nejsou dostatečným důkazem a forenzní zkoumání neidentifikovaných kostí postupuje příliš pomalu. Nevinný život visí na vlásku. Tým právníků se snaží Tessu přesvědčit, aby podstoupila hypnózu a sdílela své kresby z terapie těsně po její záchraně, aby tak získala zpátky své ztracené vzpomínky. 


4 komentáře:

  1. Já si určitě chci pujcit v knihovně Zuzany. Kupovat je nechci, nějak se mi nelíbí recenze tak raději jen přečíst a vrátit :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Měla jsem to stejně, ale Černooké Zuzany mě příjemně překvapily.:)

      Vymazat
  2. Odpovědi
    1. Děkuju! Měla jsem pocit, že se mi zrovna moc nepovedly.

      Vymazat