14. listopadu 2016

Rockový polibek







Autor: Kylie Scott

Originální název: Deep

Série: Stage Dive – 4. díl

Nakladatelství: Baronet

Vydání v ČR: 2016

Počet stran: 272








Oficiální anotace:
Měla to být záležitost na jednu noc…
Pozitivní. Dvě maličké čárky na těhotenském testu převrátí život Lizzy Rollinsové vzhůru nohama. A to všechno kvůli jedné obrovské chybě, kterou udělala ve Vegas s neuvěřitelně sexy baskytaristou rockové skupiny Stage Dive. Ben Nicholson byl jediný, s kým se kdy dokázala odvázat, a Lizzy ví, že pohledný rocker nehledá vážný vztah, přestože by si přála opak.
Ben ví, že románek s Lizzie je mu zapovězený. Naprosto a úplně. Je to mladší sestřička jeho nejlepšího kamaráda, a přestože to mezi nimi jiskří, nesmí si s nádhernou a svůdnou ženou nic začít. V Městě hříchu ale na okamžik podlehne touze a brzy zjistí, že co se stane ve Vegas, tam ne vždy zůstane. Nyní jsou s Lizzie spojeni tím nejsilnějším poutem… Dokáže ale spoutat i její srdce?



Recenze:
Koncem října vyšel závěrečný díl rockové série Stage dive – Rockový polibek. Kylie Scott rozhodně umí psát, jen ty příběhy občas pokulhávají. Vzhledem k dosavadní bilanci (2 díly se mi líbily, jeden ne) jsem byla zvědavá, jak tenhle dopadne. K mé smůle to bohužel nebyla žádná sláva.

"Ačkoli je těžké udržet si úroveň, když v kapse nosíte igelitový pytlík pro případ, že by se vám chtělo zvracet." - Lizzie


Co bude hlavním tématem celé knihy je patrné už z anotace. Následky jedné nespoutané noci a neočekávané těhotenství. Ben a Lizzie mají dost odlišnou povahu a představy o životě. Takže, když je tahle záležitost spojí na delší dobu, než měli původně v plánu, je o zábavu postaráno. Musí se vypořádat nejen s nastalou situací, ale také s tím, jak spolu vycházet a přijít na to, co to pro ně vlastně do budoucna znamená. Mimo to, je tu i spousta dalších otazníků, například jak to ovlivní celou kapelu. Spousta otázek k řešení na tak málo stranách.

"V tomhle podniku to s hygienou rozhodně nepřeháněli. Navíc tu bylo plno a páchly tu desítky rozlitých drinků, pochybných jednorázovek a zlomených srdcí. V tomhle pořadí." - Lizzie


Rockový polibek mi přišel spíš jako doplňkový než plnohodnotný díl. Na začátku jsem si říkala, jestli se někam nezatoulalo prvních pár stran. Autorka vás hned zavede do koupelny k Lizzie, kde si právě dělá těhotenský test a nějak tomu chybí pořádný úvod. O pár stránek později se sice vrací k událostem, které tomuhle zmatku předcházeli, působí to ovšem trochu nuceně a uměle. Celkově by příběh mohl být mnohem lépe propracovaný, a stejně tak postavy. Možná víc než na zápletku okolo Bena a Lizzie a vykreslení jejich charakteru, se autorka soustředí na ostatní páry, které známe z předchozích dílů. Stále sledujete, kam se posunul nebo jak se vyvíjí jejich vztah, především u Jimmyho a Leny. Škoda jen, že je to na úkor hlavní dvojice postav.

"Jen si zkus ovládnout hormony, co se rozhodly vyjet si na zku***nou horskou dráhu." - Lizzie


S Kylie Scott je to jednou nahoře, jednou dole a Rockový polibek se bohužel řadí k tomu dole. Chybí mu ta správná atmosféra a napětí jako u předchozích dílů. Zůstal jedině humor, především ze strany Lizzie (,který mi až podezřele připomínal ten Lenin). Na jednu stranu jde o hezké uzavření série Stage dive a rozloučení se všemi postavami na druhé straně by si však Lizzie a Ben zasloužili mnohem víc vlastního prostoru.


Hodnocení:




Mohlo by vás zajímat:

                    
Rockový risk                                       Návrh                                       Rockové sólo


4 komentáře:

  1. Tohle mi přijde jako docela ohrané téma, takže se nedivím, že závěrečný díl nebyl zas až tak dobrý. Je to škoda :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem právě snad žádnou knihu s tématem těhotenství nečetla, tak jsem byla zvědavá. Ale bohužel, žádná sláva.

      Vymazat
  2. Lepší je, když je každý díl lepší a lepší a ten poslední úplně dokonalý! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To zas úplně ne. Člověk by pak neměl motivaci vracet se k těm předchozím dílům.:))

      Vymazat