20. září 2016

Knihy, na které se chystám 2




























Mám dojem, že poslední dobou píšu stále to stejné – málo času, hodně práce. Ani to čtení už není, co bývalo a seznam knih, které bych si chtěla přečíst je pořád delší a delší. Ale snad se to brzo zlepší. Abych to tu úplně nezanedbávala, rozhodla jsem se vám představit pět knížek, na které se v nejbližších týdnech těším nejvíc. Tady jsou:)





Vášnivý hříšník - Christina Lauren



Co se stane ve Vegas, zůstane ve Vegas; co se ale ve Vegas nestane, může se stát kdekoli jinde…
Třetí ze série Vášnivý doplní a završí příběhy tří kamarádek, které se po divokém flámu v Las Vegas ráno probudily vdané za tři neodolatelné muže. 
Lola a Oliver manželství sice zruší a dohodnou se, že budou „jen přáteli“, ale uvnitř o tom nejsou až tak úplně přesvědčeni. Ve skutečnosti Lola po Oliverovi touží od prvního okamžiku, kdy ho spatřila. Je jí s ním ale dobře, tak proč to kazit a plést sem své city. Oliver nemůže přestat myslet na to, co s Lolou mohl dělat, když měl tu možnost, a přesně ví, by s ní chtěl dělat teď. Jenže to je daleko za hranicí přátelství.
Najdou Lola s Oliverem odvahu překročit hranici přátelství a vykročit společně do neznáma? 





Kulka - Mary L. Kelly




Když profesorku francouzské literatury Caroline začne pobolívat zápěstí, ani v tom nejdivočejším snu by ji nenapadlo, že preventivní magnetické rezonance odhalí kulku v oblasti krčních obratlů… Šokovaná Caroline se následně dozvídá, že je adoptovaná, protože její biologické rodiče zastřelili v Atlantě, když jí byly tři roky. Ona sama byla postřelena také, ale přežila. Pachatel nebyl nikdy dopaden. 
Caroline tedy vyhledá novináře, který o vraždě kdysi psal. Ten jí navrhne, že s ní udělá interview, což by mohlo přitáhnout pozornost veřejnosti, aby se o své minulosti mohla dozvědět více. A opravdu, Caroline se začínají ozývat pamětníci – bývalí sousedé, policista, jež případ vyšetřoval či otcův kamarád. Jenomže i vrazi čtou noviny…







Maják v bouři - Tara Sivec


Lucy a Fisher se seznámili v závěrečném ročníku střední školy týž den, kdy se Fisher přihlásil k ozbrojené složce námořnictva Spojených států. Jedinými absolutními hodnotami jeho života je služba vlasti a oddaná láska k Lucy. 
Po svatbě žijí na nevelkém ostrově u východního pobřeží USA. Lucy je s Fisherovým povoláním smířená, za všech okolností ho podporuje a po každém jeho návratu z vojenské mise se mu snaží jeho chování tolerovat. Fisherovu osobnost však zásadně poznamenají zážitky z válečných zón, jež vedou k jednoznačné diagnóze, a sice posttraumatickému stresovému syndromu. Lucy svého manžela přesto hluboce miluje a bezmezně mu důvěřuje. Jednoho dne však Fisher dospěje k závěru, že začíná být pro své okolí a zejména pro svou manželku nebezpečný, a nevybíravým způsobem přinutí zdrcenou Lucy k rozchodu. Sám z ostrova odjíždí, aby absolvoval intenzivní psychoterapii. Po roce se vrací, odhodlaný Lucy přesvědčit, že se od základů změnil a že ji nikdy nepřestal milovat.





Rockový polibek - Kylie Scott



Měla to být záležitost na jednu noc…
Pozitivní. Dvě maličké čárky na těhotenském testu převrátí život Lizzy Rollinsové vzhůru nohama. A to všechno kvůli jedné obrovské chybě, kterou udělala ve Vegas s neuvěřitelně sexy baskytaristou rockové skupiny Stage Dive. Ben Nicholson byl jediný, s kým se kdy dokázala odvázat, a Lizzy ví, že pohledný rocker nehledá vážný vztah, přestože by si přála opak.
Ben ví, že románek s Lizzy je mu zapovězený. Naprosto a úplně. Je to totiž sestra kamarádovy manželky, a přestože to mezi nimi jiskří, nesmí si s nádhernou a svůdnou ženou nic začít. V Městě hříchu ale na okamžik podlehne touze a brzy zjistí, že co se stane ve Vegas, tam ne vždy zůstane. Nyní jsou s Lizzy spojeni tím nejsilnějším poutem… Dokáže ale spoutat i jejich srdce?







Byla jsem tu - Gayle Forman



Cody a Meg spolu vyrůstaly téměř jako sestry. Byly nejlepší kamarádky, věděly o sobě všechno… nebo si to Cody alespoň myslela. Megan je totiž mrtvá. Spáchala sebevraždu. 
Zdrcené Cody zůstane jen hluboký smutek a plno nezodpovězených otázek, protože nemá nejmenší ponětí, co se muselo dít, aby to Meg donutilo k tak tragickému, definitivnímu činu. A co víc – jak je možné, že ona sama neměla nejmenší tušení, co kamarádka prožívá? Pouští se tedy do složitého rozplétání motivů, které Meg k sebevraždě přiměly. Postupně vycházejí najevo nové skutečnosti, s nimi se však vynořují i další otázky. Kdyby Meg věděla, jak její sebevražda zasáhne rodinu, spáchala by ji? A může vůbec člověk v tak bolestném stavu, kdy mu možnost, že si vezme život, připadá jako jediné řešení, pochopit následky svého činu?



(Zdroj obrázků: databazeknih.cz)


9 komentářů:

  1. Kulku bych si taky chtela precist :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Říkala jsem si, že počkám až kolem Kulky pomine největší humbuk a pak se do ní pustím.:)

      Vymazat
  2. Kulku jsem už četla, docela mě zaujal Maják v bouři. Pěkné čtení!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky. Taky si říkám, že Maják by nemusel být špatný.:)

      Vymazat
  3. Asi patřím mezi menšinu, kterou Kulka nezaujala. Ale na Rockový polibek se také chystám, rozhodně si ho přečtu. A Byla jsem tu jsem měla možnost číst jako recenzák pro Euromedia a naprosto úchvatná kniha. Netušila jsem, že až tak si mě získá. Mohu plně doporučit. Je to oduševnělé čtivo, které náročnější čtenáře rozhodně víc než potěší. <3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. K Rockovému polibku přistupuju s rezervou. První a třetí díl se mi líbily moc, ale Rockové sólo nic moc.
      Četla jsem tvoji recenzi na Byla jsem tu a dostalo mě, jak jsi z knihy nadšená. Tak jsem si říkala, že jí musím přečíst taky.:)

      Vymazat
  4. Po Kulce pokukuji též a rozhodně bych si ráda přečetla Maják v bouři. Tobě přeji příjemné čtení a budu se těšit na recenze :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju.:) Vypadá to, že podzim bude na novinky plodný.:)

      Vymazat
  5. Nejvíc mě láká Maják v bouři a Kulka

    OdpovědětVymazat