11. srpna 2016

Losing it








Autor: Cora CARMACK

Originální název: Losing it

Nakladatelství: Jota

Vydání v ČR: 2014

Počet stran: 248








Oficiální anotace:
Jak to, že jsem pořád ještě panna?, ztrápeně si opakuje každý den při pohledu do zrcadla Bliss Edwardsová, na první pohled úspěšná a bezproblémová studentka herectví obklopená množstvím přátel, kteří však absolutně netuší, čím se jejich pohlední a inteligentní kamarádka užírá. Hodlá skoncovat s panenstvím - jenže ten pravý stále ne a ne přijít.
V okamžiku, kdy se její sexem protřelá kamarádka Kelsey dozví, že Bliss není ani lesbička, ani nehodlá odejít do kláštera, navleče ji do úzkých šortek a trička s tak velkým výstřihem, jaké by si samotná Bliss nikdy neoblékla. A potom ji s prohlášením konečně si vrzneš odtáhne do blízkého baru, kde ji po konzumaci několika panáků na kuráž vybízí, aby si našla kvalitního milence na jedno použití. Bliss prchá zbaběle na záchod, ale cestou narazí na zajímavého mladíka jménem Garrick, zabraného do čtení Shakespeara. Neplánovaně přeskočí jiskra a Bliss má tu noc skutečně šanci prožít pohádkový sex…, ze kterého však na poslední chvíli s mnoha nepodařenými výmluvami vycouvá.
Další den ráno, první hodinu posledního semestru, Bliss málem omdlí: zjišťuje, že Garrick, který před necelými osmi hodinami ležel nahý v její posteli, je jejím novým profesorem!


Mini recenze:
Losing it už jsem před nějakou dobou četla. Jenže jsem si za nic na světě nemohla vzpomenout, o čem to bylo, a jestli se mi příběh líbil nebo ne. Když jsem pak tuhle knížku uviděla při výběru v katalogu knihovny, řekla jsem si proč si neoživit paměť.

"Ten, kdo říká, že známost na jednu noc je naprostá banalita, z níž nevyplývají žádné důsledky, zcela určitě neměl co do činění s katastrofou mého ražení." - Bliss


Celý děj je vyprávěn z pohledu Bliss, studentky herectví na univerzitě, která sice není žádná extrovertka, ale ani tichá myška. Přesto je stále panna. Jí to sice nijak extrémně netrápí, za to její kamarádku Kelsey ano. Tak se potká v baru s Garrickem, ze kterého se následně vyklube její vyučující. Co to pro ně znamená? Zapomenou na všechno nebo se pokusí najít cestu, aby mohli být spolu?

"Chceme to, co nemůžeme mít. To je lidská přirozenost" - Bliss


Jednoduchá a trochu naivní zápletka. I přesto by příběh nemusel být špatný. Ale žádná sláva to taky není. K tomu postavy, které působí více méně strojeně. Co na druhou stranu oceňuji, je vtipný začátek a zapojení Shakespeara a jeho děl do děje. To dokáže navodit dojem originality. Zbytek už spíš připomíná klišé – zakázaná láska ve školním prostředí, žárlivý kamarád a urputná kamarádka. Losing it není vyloženě špatná kniha, ovšem není ani dobrá. Potřetí už se do ní nejspíš nepustím.



Hodnocení:





2 komentáře:

  1. O téhle knize jsem neslyšela. Nevypadá špatně, přesto to asi nebude zrovna můj šálek čaje :)

    OdpovědětVymazat