16. června 2016

Stingerův pád







Autor: Mia Sheridan

Originální název: Stinger

Série: Znamení lásky – 4. díl

Nakladatelství: Baronet

Vydání v ČR: 2016

Počet stran: 368








Oficiální anotace: 
Grace Hamiltonová vždy měla vše naplánováno do nejmenšího detailu. Vždycky přesně věděla, kam se bude její život ubírat, a byla hrdá na to, že svých cílů pokaždé dosáhla. Nikdy nesešla ze své cesty a nikdy se nezamýšlela nad tím, co doopravdy chce, nebo koho se to tak snaží potěšit. Dokud nepoznala jeho…
Carson Stinger nikdy nehrál podle pravidel, pokud je neurčil on sám, a nikdy ho nezajímalo, co si ostatní myslí. Každý den bral tak, jak přicházel, bez plánů, bez vytyčených cílů. Coby slavná osobnost zábavního průmyslu pro dospělé vždy věděl, co od něj ženy chtějí, a nevěřil, že jim má co víc nabídnout. Dokud nepoznal ji…
Několik hodin, které kvůli souhře okolností musí tito dva lidé strávit spolu, je oba změní... 


Minirecenze: 
Původně jsem na Stingerův pád recenzi psát ani nechtěla. Už při jeho koupi jsem se hodně rozmýšlela, ale nakonec mě udolala slibná anotace. A stále si nejsem jistá, jestli jsem udělala dobře. Takže přicházím s takovou minirecenzí o tom, jak na mě kniha (ne)zapůsobila. 

"Nutil mě zpochybňovat věci, které jsem nikdy nezpochybňovala. Jak k tomu došlo? A zrovna s tímhle člověkem?" - Grace

V první řadě, možná je to jen můj pocit, ale anotace mi nepřijde moc přesná. Dva lidé z naprosto odlišných světů, kteří se střetnou a vzájemně si ovlivní život, a to docela výrazně. Od druhé třetiny se děj točí především kolem oné změny obou hlavních postav. Tahle část je určitě zajímavá, ovšem s přibývajícími stránkami se kniha víc a víc vzdaluje realitě a ve finále to vlastně celé působí jako tak trochu přitažené za vlasy.

"Jak šlo o tuhle holku, stal se ze mě masochista." - Carson

Na druhou stranu, musím pochválit vykreslení postav, ty se povedly. Grace i Stinger se konečně liší od hlavních postav z předchozích knih (Leo, Archerův hlas). Mají vlastní hlavu, nezasáhne je každá maličkost a (ve větší části) dokážou stát nohama pevně na zemi.


 "Na osud. Je to pěkně nevypočitatelná bestie." - Carson  


Abych to shrnula, zatím jsem si pevný názor na knihu neutvořila. Přijde mi, jako kdyby se autorka snažila spojit několik žánrů najednou, což příběhu moc neprospívá. Když však Stingerův pád porovnám s předchozími díly (Leo a Archerův hlas), hodnotím ho o kapku lépe.



Hodnocení:



4 komentáře:

  1. Popravdě mě kniha moc nezaujala, ale tvoji recenzi jsem přečetla s chutí :)

    OdpovědětVymazat
  2. Hodnotíš knihu lépe než Archerův hlas a dáváš takové hodnocení? To se ti Archerův hlas asi moc nelíbil. :o)) Já tedy byla některými částmi okouzlená, jedna část mi přišla v AH uměle prodlužovaná a něco bylo příliš, ale styl psaní a umění napínat čtenáře autorce upřít nemohu. A rovněž ta romantika a nápadný neotřelý hrdina, to si mě získalo. Tato kniha... No, přemýšlím nad ní, ale jistá si taky nejsem. :o)) Možná si ji někdy přečtu a dám vědět. ,o))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně se na Archerově hlasu líbil vlastně jen Archer a celý příběh mi přišel přitažený za vlasy. U Stingerova pádu se mi dějová linka líbila o něco víc.:)

      Vymazat