27. června 2016

Rockové sólo






Autor: Kylie SCOTT

Originální název: Play

Série: Stage Dive – 2. díl

Nakladatelství: Baronet

Vydání v ČR: 2016

Počet stran: 320









Oficiální anotace: 
Co uděláte, když si zrovna potřebujete vylepšit image? Najdete si slušnou a hezkou dívku, z níž uděláte svou snoubenku. O bubeníkovi oblíbené rockové skupiny Stage Dive Malu Ericsonovi se v poslední době v novinách nepíše zrovna lichotivě, a zdá se, že nejlepším řešením je usadit se a najít si vhodnou přítelkyni. Aspoň na nějakou dobu, aby utichly pomluvy. Jenže to by nesměl potkat tu pravou…
Když se Anne vydá na večírek se svými přáteli, netuší, že se tu setká s idolem, jehož plakáty měla v mládí vylepené po zdech pokojíčku. A už vůbec nečeká, že by se s ní tenhle sexy kluk začal bavit – natož aby jí pomohl vyřešit problém, do něhož se ne vlastní vinou dostala. Nápad, že bude hrát roli jeho nové přítelkyně a snoubenky, se jí zdá docela zábavný. I když ví, že trávit čas ve společnosti sexy bubeníka, který obráží jeden bouřlivý a divoký večírek za druhým, nemůže skončit dobře!
Jejich nespoutané rockové sólo, které jim život nabízí, je plné zvratů – jednou nahoře, podruhé dole. Podaří se jim ustát všechny nástrahy, které jim okolní svět připraví?


Recenze:
Ach ty nepřesné oficiální anotace. Poslední dobou na ně mám nějaké štěstí. Dobře, abych se v tom přehnaně nerýpala… Řekněme, že když začnete Rockové sólo číst, měli byste se úplně odpoutat od anotace. Nebo jí možná ani nečíst.

"Musela jsem mu připadat jako šílenec. Šílenec, který před ním stojí a představuje si ho nahého. Kristepane, to je ostuda." -Anne
Anne žije docela poklidným životem a vlastně neustále pendluje mezi bytem, kde žije s kamarádkou Skye a prací v knihkupectví. Jednoho dne přijde domů a… Skye je pryč a s ní i většina vybavení. Takže nastává problém, jak Anne zaplatí celý nájem. Co se dá v takové chvíli dělat? Vyrazit na mejdan se sousedkou a jejím přítelem. Tam se Anne setká se svým pubertálním idolem Malem a vzhledem k jeho nátuře se k ní hned druhý den nastěhuje. Hra na falešné milence může začít. I když ze začátku vlastně pořádně nevíte proč.

"Bude z nás ten nejkrásnější nejfalešnější pár, jaký kdo kdy viděl, Tykvičko." - Mal

 

Z Rockového sóla jsem trochu na rozpacích. Jak vzhledem k ději, tak i k postavám. Anne by ještě byla v pořádku. Kapku naivní, ale také srdečná a nezávislá. Naproti tomu Malcolm. Přiznám se, že jsem si téměř půlku knihy myslela, že trpí nějakou psychickou poruchou, pravděpodobně maniodepresivní psychózou. S ním to bylo jako na horské dráze. V jednu chvíli zářil jako slunce a sršel energií a hned na to smutně zíral do rohu místnosti. A ty jeho šílené nápady, nad některými jsem jen žasla.



"Vím, že většinou si hraješ na šťastnýho a spokojenýho frajírka, ale ve skutečnosti se v tobě skrývá spousta jiných mužů... jsi prostě trochu komplikovanější, než se na první pohled zdá." -Anne

Oproti prvnímu dílu (Rocková hvězda) mi Rockové sólo přišlo maličko slabší. Hlavně kvůli chování Malcolma. I když Anne to obstojně zvládala vyvažovat a Mala sem tam dokázala umírnit. Ve finále knihu jako celek hodnotím kladně. Celý příběh příjemně plynul, ale pro mě tu chybělo napětí a to nadšené, netrpělivé očekávání, co se stane na další stránce, v další kapitole. Na druhou stranu, alespoň mi kniha déle vydržela.


 Hodnocení:
 
 
(Zdroj obrázků: Anne, Mal)



4 komentáře:

  1. Knížka mě moc neláká, tvá recenze je dobrá. Knížka vypadá na průměrný milostný románek končící tradičním happyendem... Taková trošku fádní kniha :) Kdyby někdy nebylo co číst...možná...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju.:) Rockové sólo je v tomhle žánru opravdu spíš průměrné.

      Vymazat
  2. Moc pěkná recenze :) Nevypadá to vůbec špatně :) Asi se po knížce podívám :) Na léto to bude dobré odpočinkové čtení :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji.:) Na léto to určitě není špatná volba, takové úplně lehké čtení.:)

      Vymazat