11. dubna 2016

Nově v knihovně 4


A je to tady zase. Nedokázala jsem udržet své chutě na uzdě a nakupovala. Knížky samozřejmě. Občas mě samotnou překvapuje, kde na ty své věčné nakupovací záchvaty beru. Tentokrát jsem ukořistila celkem dva kousky. Hledám přítelkyni pro konec světa od Tiffanie DeBartolo jsem si objednala z internetového portálu megaknihy.cz a Moře klidu od Katji Millay jsem pořídila (za krásných 89 korun) v Neoluxoru.

Abych byla upřímná, Moře klidu mě zpočátku moc nezaujalo. Anotace na mě působila tak všelijak, a kdyby nebylo tak příznivé ceny, asi bych si jí nekoupila. Krom akční nabídky v Neoluxoru mě ještě zaujalo poměrně velké množství kladných recenzí a také vysoké hodnocení na stránkách csfd. Na druhé straně Hledám přítelkyni pro konec světa byla jasná volba hned od začátku. Nejprve jsem si dřívější vydání (s názvem Díra v duši) půjčila v knihovně. Zhruba po deseti stránkách, kdy mě příběh úplně vtáhnul, jsem věděla, že jí musím mít doma. Na trvalo. Takže když jsem si objednávala odbornou literaturu, přihodila jsem i Přítelkyni.


Moře klidu - Katja Millay

Dva a půl roku. Tolik času uplynulo od té hrozné tragédie. Po ní už nic nebylo jako dřív. I z Nastyi Kashnikové zbyl jen stín holky, kterou byla před tím. Teď je rozhodnuta nechat temnou minulost za sebou a držet si všechny lidi pěkně daleko od těla. Tenhle úmysl jí ale vydrží jen do chvíle, kdy se potká s Joshem Bennettem. Je osamělý stejně jako ona. A neuvěřitelně přitažlivý.
Joshův příběh zná kdekdo: všichni lidé, které miloval, zmizeli z jeho života. Teď má sedmnáct roků a zůstal úplně sám. A když je vaše jméno synonymem pro smrt, lidi se s vámi moc nebaví. Až na Nastyu. Ta se naopak Joshe drží jako klíště a postupně se stává součástí každé stránky jeho života.
Táhne je to k sobě, jiskří to mezi nimi stále silněji. Ale zároveň se Josh začíná zamýšlet nad tím, jestli se někdy dozví všechna tajemství, která před ním Nastya skrývá. A vlastně ani sám neví, jestli se je dozvědět chce. (databazeknih.cz)




Hledám přítelkyni pro konec světa - Tiffanie DeBartolo

Když mi bylo dvanáct, věstkyně mi předpověděla, že moje životní láska zemře a nechá mě tu samotnou. Víte, jak rozesmát Boha? Vyprávějte mu o svých plánech! Ne, tohle rozhodně není dojemný slaďák, přestože se v něm od začátku do konce hovoří o lásce. Co to tedy je? Je to příběh o nekonvenčních mladých lidech, jehož hrdinové mluví tak, že by na kurzech společenské konverzace příliš neuspěli. Je to nesmírně erotické, pikantní, plné nespoutaného milování a necenzurovaného sexu. Je to příběh starý jako svět, a přece znovu a znovu jiný, jedinečný a neopakovatelný. Uštěpačným hlasem rozhněvané a zraněné mladé ženy ho nepříliš uctivě vypráví Beatrice „Trixie" Jordanová, zapřisáhlá odpůrkyně veškerého snobství. A také věčná hledačka pravého smyslu života, jejíž cynismus není zdaleka tak obrovský, jak by se na první pohled mohlo zdát. Není proto divu, že právě ona odpoví na lehce potrhlý inzerát mladého muže, který hledá „přítelkyni pro konec světa". Do života jí tak vtrhne Jacob Grace, talentovaný, sympaticky praštěný začínající spisovatel. Svými svéráznými způsoby i hlubokomyslnou filozofií ji okouzlí natolik, že se spolu brzy jako na horské dráze řítí radostmi i běsněním svého vášnivého vztahu. Hospody a bary Los Angeles, z něhož se Trixie s Jacobem touží odstěhovat, okázalé večírky, tolik milované Trixiinou bohatou matkou, divoké mejdany u přátel, noční pláž... to jsou kulisy prazvláštního milostného příběhu, po kterém vám zůstane sladko u srdce a hořko na jazyku. Od počátku času je to pořád stejné - on a ona, Adam a Eva, Jacob a Trixie. A osud... (databazeknih.cz)

4 komentáře:

  1. Moře klidu je absolutně dokonalá knížka, kterou strašně miluju a chci si ji pořídit domů, jsem zvědavá, jak se ti bude líbit :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem zvědavá jaké to bude, když si to všichni tak chválí.:)

      Vymazat
  2. Dvě knihy, to je v pohodě :) Tak ať se obě líbí!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsou dvě knihy ted a tri další uz mam objednané.:)) dekuju:)

      Vymazat