3. dubna 2016

Deset knižních dní - Tři citáty


Dnešní díl Deseti knižních dní bude velmi krátký. S tímto projektem už jsme téměř ve finále a zbývají pouze poslední tři články. Den 8. tentokrát patří třem citátům. Podle mého názoru dokážou citáty mluvit sami za sebe, a proto není třeba je nijak komentovat ani zdlouhavě vysvětlovat jejich význam. Buď jsou vám blízké a jejich poselství je vám jasné nebo to prostě není váš šálek kávy. Moje tři citáty nejsou z mých nejoblíbenějších knih, ale najdete je v těch, které mám velmi ráda. Jejich smysl s časem neslábne, spíš naopak a čím jste starší, tím pro vás nabývá stále nových rozměrů. Ráda bych vám představila moje tři srdcovky.





„Všichni vědí naprosto přesně, jak mají žít druzí. Zato nikdy nevědí, jak mají žít oni sami."
- Paulo Coelho, v knize Alchymista





"Správně vidíme jen srdcem. Co je důležité, je očím neviditelné."
- Antoine de Saint-Exupéry, v knize Malý princ




"Svítání způsobuje hluk. Když posloucháte pozorně, tak ho zaslechnete přesně v okamžiku, kdy slunce začíná vycházet. Je to jako ozvěna zrození: ticho, pak jemný tlak, sténání a nakonec ukřičený příval nového života. V mých dobrých dnech se mi to líbí, protože mi to připomíná, že žiju. V těch špatných to ve mně vyvolává pocit, že jsem prach."
- Tiffanie DeBartolo, v knize Hledám přítelkyni pro konec světa 




4 komentáře:

  1. Pěkný výběr :) Nejvíc mě zaujal poslední citát, musím se podívat po té knížce :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chtěla jsem přidat i nějaký citát, který není tak známý. Určitě se po ní podívej, myslím, že Hledám přítelkyni pro konec světa je hodně dobré.:)

      Vymazat
  2. Skvělé citáty a skvělý projekt. :) Narazila jsem na něj až dnes, ale už jsem přečetla všechny zpětně. :) Moc se mi líbí ten citát z Alchymisty, vidím, že si také budu muset přečíst něco od Coelha.

    Mimochodem, na mém blogu pořádám soutěž o knížky, tak budu moc ráda, pokud se zúčastníš. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Coelho píše pěkně, ale za přečtení stojí spíš jeho starší knihy než ty novější.
      Určitě se k tobě na soutěž podívám.:)

      Vymazat