5. března 2016

Vzdej se mi







Autor: J. LYNN

Originální název: Fall with Me

Série: Wait for you – 4. díl

Nakladatelství: Baronet

Vydání v ČR: 2015

Počet stran: 374








Oficiální anotace: 
Neobyčejná servírka se zvláštním vkusem na trička Roxy a policejní důstojník Reece Anders spolu před jedenácti měsíci strávili noc. Ona je do něj zamilovaná už od patnácti a on si přeje, aby k té společné noci nikdy nedošlo. Roxy se ho jednou provždy vzdala, ale minulost a budoucnost se střetnou a ona je nucena spolehnout se na muže, který jí už jednou zlomil srdce.

Charlie, její nejlepší kamarád z dětství, tráví jako oběť násilného činu už několik let v léčebně a člověk, který ho tam dostal, byl propuštěn z vězení a chce svůj skutek odčinit. Roxy si ale není jistá, jestli je schopná odpuštění. Když se u ní doma začnou dít podivné věci a stane se terčem narůstajícího násilí, myslí si, že ví, kdo za to může. Ten, kdo už jeden život zničil.
Reece však o tom tak přesvědčený není. Výhrůžky se mu zdají příliš osobní. Přestože mu Roxy nevěří, není ochoten dovolit, aby jí někdo ublížil. Ani on sám. Už to s Roxy jednou pokazil a netouží po tom, aby se historie opakovala. (baronet.cz)


Recenze: 
U J. Lynn mám hodně ráda styl jejího psaní. Myslím si, že je to ten případ, kdy se vám její knížky buď líbí, nebo vám připadají úplně na hlavu. Neříkám, že jde o nějakou duchaplnou literaturu, ale i oddechovky mají své lepší a horší kousky.

"Došlo mi, že je dobrý nápad mít pár potenciálních mafiánů v rukávu. Nikdy nevíte, kdy budete potřebovat někoho naučit plavat v cementu. Ha ha."  -Roxy


Vzdej se mi je již čtvrtý díl v sérii Wait for me. Tentokrát se setkáváme se servírkou Roxy, která po nocích obsluhuje v baru a během dne studuje online vysokou. Je trošku praštěná, barevný proužek ve vlasech jí vždy ladí s brýlemi a vcelku okázale se vyhýbá strážníkovi Reecovi. Příběh je vyprávěn pouze z jejího pohledu. Reece, na druhé straně, vypadá trošku jako opak Roxy. Pracuje u policie na nočních hlídkách, je racionální, přímočarý a dost ochranářský.

"Napsat chlapovi, kterého jsem měla opravdu ráda, bylo děsivé jako samo peklo." -Roxy


 
Začátek je lehce zdlouhavý vzhledem k tomu, že nás Roxy musí uvést do děje a seznámit s událostmi, které vedly k tomu, že se s Reecem momentálně ignorují (nebo se o to alespoň Roxy snaží). Překvapivě se jejich zamotaná situace urovná vcelku záhy. Ale stále ještě jim zbývá dost problémů k řešení. Svým způsobem se Vzdej se mi snaží kapku tvářit jako detektivka. Ve městě se objevují záhadná napadení žen a kolem Roxy se dějí podivné věci – jako, že najde své spodní prádlo v myčce a podobně. Moc napínavě to ale nepůsobí, zhruba od půlky už tušíte, kam tohle všechno směřuje a kdo za tím vězí.



"Bojíš se, Roxy. Bojíš se, že ti něco ublíží – od chvíle, co byl zraněn Charlie. Nechceš už takovou bolest cítit znovu. A já to chápu." -Reece


Vzdej se mi je takový příběh na pomezí. V podstatě tu najdete od každého něco, ať už jde o prvky romantiky, přátelství, napětí, strachu. To ve finále knize jenom škodí. Námět má sám o sobě určitě potenciál, ale v tomhle případě ho nebylo úplně využito.



Hodnocení:

 

2 komentáře:

  1. Moc pěkná recenze :) Knížka mě docela láká :) Mám chuť na něco odpočinkového, takže myslím, že se po ní podívám :)

    OdpovědětVymazat