9. března 2016

Vypůjčeno z knihovny


Knižní přírůstky nemusí být jen trvalé, ale také dočasné. Například vypůjčením z knihovny. Přiznám se, že naši místní knihovnu využívám převážně kvůli knihám, které čtu do školy. Dneska jsem si byla pro novou várku (,což je zhruba polovina knih, které momentálně potřebuji). Na fotce můžete vidět, co jsem si půjčila. Většinou se jedná o dobornou literaturu, která se týká psychologie a hlavně stresu (joo, diplomko, tak moc na tebe myslím), ale najdete tam i beletrii.

Odbornou literaturou vás moc zatěžovat nebudu. Kousky které jsem si půjčila jsou:
Lexikon psychologie - Milan Nakonečný
Nauč se zvládat stres - Felix Irmiš
Pohlaví, gender a společnost - Ann Oakley
Spokojeně v zaměstnání - Hannelore Fritz

Dál tu máme dva kousky z beletrie.
Prvním je kniha Betty MacDonald Co život dal a vzal. Tu jsem nepůjčila sobě, ale kamarádce.

Název Díra v duši vám asi nic neřekne. Jedná se o první vydání knihy dnes známé jako Hledám přítelkyni pro konec světa z pera americké autorky Tiffanie DeBartolo. Uvidíme jak bude tenhle, v posledních týdnech tolik vychvalovaný, příběh vypadat. 

Oficiální anotace:
Román, který máte před sebou, není dojemný slaďák, přestože se v něm téměř od začátku do konce hovoří o lásce. Není to ani drsné, malinko přisprostlé vyprávění o nekonvenčních mladých lidech, přestože jeho hrdinové až příliš často mluví tak, že by na kursech společenské konverzace zrovna moc neuspěli. A už vůbec to není erotické čtení, přestože jde o příběh plný nespoutaného milování a necenzurovaného sexu. Cože to tedy je? To všechno dohromady.
Díra v duši je jeden z nejpozoruhodnějších, nejdojemnějších a nejsyrovějších příběhů lásky, jaký kdy byl napsán. Zdánlivě obyčejné věty zdánlivě obyčejného vyprávění se jakýmsi zázrakem dotknou čehosi hluboko v nás, o čem jsme dosud nevěděli - anebo možná jen nechtěli vědět - že je tam někde ukryto. Budeme se nahlas chechtat, abychom se vzápětí rozplakali, nebo po nás přejel mráz z tušení věcí příštích. Od počátku času je to pořád stejné - on a ona, Adam a Eva, Jacob a Beatrice. A osud... (databazeknih.cz)



2 komentáře:

  1. Pěkná hromádka! :) Nakonečného jsem taky četla - kdysi, v dob předpřijímačkové, a skoro jsem kvůli němu přípravu na přijímačky vzdala, píše zbytečně komplikovaně - ale třeba s ním budeš mít větší štěstí :) Já se mu vyhýbám i po třech letech studia psychologie :D

    Hodně štěstí s diplomkou! Hrabu se v bakalářce, takže s tebou fakt soucítím!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nakonečný mi taky normálně nesedí, ale tenhle Lexikon je docela povedený.:)
      Díky, tobě hodně štěstí s bakalářkou.:)

      Vymazat