12. března 2016

Meditačné omalovánky









Nakladatelství: Knihy Omega

Vydání v ČR: 2015

Počet stran: 128











Oficiální anotace:
Tato podmanivá kniha je plná překrásných obrázků určených k vybarvení. A je jen na vás, jak budou vypadat. Mandaly a další abstraktní tvary dají průchod vaší fantazii a probudí umělce, který se ve vás skrývá. Jakmile necháte tvořit své vnitřní já, vaše mysl a tělo se zklidní.
Krásné obrázky, které namalujte pak budou třešničkou na dortu.

Zhodnocení:
Tentokrát přicházím s něčím trošku netradičním – zhodnocením antistresových omalovánek. Ty v posledních měsících zažívají doslova boom. Měly by mít blahodárný vliv na psychiku, zmírňovat projevy stresu, obohacovat člověka na duši, pomáhat při relaxaci a tak dále a tak dále. Teoreticky to vypadá moc pěkné, ale jak to ve skutečnosti vlastně funguje?


Před nedávnem jsem si po pečlivém výběru zakoupila Meditační omalovánky (, které vyhrály nad Říší divů a Mandalami). Hned na titulní straně hlásají, že jde o (a to cituji) báječné obrázky, které doslova rozpustí vaše starosti. S tím rozpouštěním si nejsem tak jistá. Omalovánky mám poměrně krátce, takže jsem zatím vymalovala jen pár obrazců. Většinou v lehce nepříčetném stavu, kdy jsem byla vzteky téměř bez sebe nebo naprosto bez nálady. V samotných Meditačních omalovánkách najdete krásné mandaly. Stránku s obrazcem si dokonce můžete vystřihnout a třeba vystavit, což rozhodně potěší kreativní duše.


Abych se dostala ke zhodnocení, jak na mě antistresové omalovánky zapůsobily. Domnívám se, že omalovánky, jako metoda odbourávání stresu, rozhodně nenadchnou každého. V případě, že celý den pracujete hlavou, s chutí do nich. Zaměstnáte ruce, vypnete mozek a skutečně (i když jen na chvíli) relaxujete a užíváte si klidu. Ovšem pokud pracujete rukama (nebo rukama a hlavou zároveň) pravděpodobně antistresové omalovánky nejsou nic pro vás.

Když to všechno shrneme, troufám si říct, že kolem antistresových omalovánek je tak trochu mnoho povyku pro nic. Ve finále by vám stejnou službu dokázaly prokázat i obyčejné dětské omalovánky z papírnictví. Ale znáte to, proti gustu…

1 komentář:

  1. Souhlasím . fakt to není pro každého, já se daleko víc uvolním u četby, filmu, něčeho podobného. Ale jestli to někomu pomůže, proč ně :)

    OdpovědětVymazat