8. února 2016

Láska pod parou







Autor: J. LYNN

Originální název: Scorched

Série: Frigid – 2. díl

Nakladatelství: Baronet

Vydání v ČR: 2015

Počet stran: 272








Oficiální anotace:
Někdy na vás život zanechá stopu.
Vysokoškolačka Andrea většinu času neví, jestli chce Tannera políbit, nebo mu jednu vrazit. Je vážně sexy, s tím svým svůdným pohledem a vypracovaným tělem, ale je to především velký hráč a jeden druhého nedokážou vystát déle než pár minut. Až doteď.
Tanner si je vědom, že mají s Andreou dlouhý vztah plný lásky i nenávisti, ale on chce od ní mnohem víc té lásky. Chce ji. Dnes i zítra. Čím víc ji však poznává, tím je mu jasnější, že Andrea má problém. Balancuje na hraně, a kdykoli se ji Tanner pokusí zachytit, proklouzne mu mezi prsty.
Andree se život vymkl z rukou a nezáleží na tom, že jí chce Tanner pomoci, protože jakmile se vše rozpadne na kusy a ona se řítí ke dnu, jedině ona sama se může zachránit.
Někdy vás život donutí pro lásku těžce bojovat... (bux.cz)


Recenze:
K Láska pod parou (mimochodem, to je teda hrozný překlad, anglický název se mi líbí mnohem víc – Scorched) jsem se dostala před Počkám na Tebe. Líbí se mi styl, jakým J. Lynn píše.  Podle anotace jsem si nebyla úplně jistá, co čekat, a tak jsem se pouštěla do čtení s obavami. Ve finále se ovšem z téhle knížky stala jedna z mých oblíbených.

V podstatě se tu trvale objevují jen čtyři postavy, Andrea, Tanner, Sydney a Kyler. Andrea je jako postava dost komplikovaná. Znáte, jak se říká, že ti nejsmutnější se smějí nejzářivěji? To u ní platí dvojnásob. Hodně se podceňuje a vlastně sama sobě často podráží nohy díky svým špatným rozhodnutím. Tanner je ovšem také kapitola sama pro sebe.  Je trochu výbušný, náladový a vyžívá se v pošťuchování Andrey. Sydney a Kyler jsou jejich kamarádi a ústřední dvojice z předchozího dílu Jako led.

"Ale je to chata v lesích v Západní Virginii, tak začíná každej kanibalskej horor." - Andrea

K samotnému ději, hned zprvu se pobavíte.  Andrea je u Syndey doma a ta se jí snaží přemluvit, aby jela s ní, Kylerem a Tannerem na chatu. Andrea si odskočí do koupelny a přitom vyjmenovává, co všechno je na Tannerovi špatně a proč je lepší nechat si vytrhat chlupy na bradě, než strávit čas s ním. A co se nestane, v průběhu jejího filosofování se ve vedlejším pokoji objeví Kyler s Tannerem. Skončí to malou slovní přestřelkou mezi Andreou a Tannerem, ale nakonec se všichni dohodnou, že na chatu pojedou. 

"Netvrdím, že jsou swingers nějací podivíni. Jenže já nemám žádnej vztah, takže by to nebyla výměna, ale orgie. A já vás dva fakt nechci vidět nahý." - Andrea

Výlet začíná vcelku pohodově. Většinu času jsou na chatě Andy s Tannerem sami, protože Sydney se je svým způsobem snaží dát dohromady, a tak s Kylerem podnikají celodenní nebo i dvoudenní túry mimo chatu. Tanner i Andrea se snaží tolik nehádat, aby nevytvářeli hustou atmosféru. Ale moc dlouho jim to nevydrží a postupně zjišťují, že toho o sobě vlastně moc nevědí, což se snaží, hlavně Tanner, změnit. Vzhledem k povaze Andrey a její tendenci domýšlet si vlastní závěry se mu to však moc nedaří.  Tak dochází k nedorozuměním, která Andrea těžce nese. Celý výlet nakonec skončí dříve než bylo plánováno a ne zrovna v růžových barvách. Andrea i Tanner se snaží najít cestu, jak spolu vycházet po (ne)vydařeném výletě.

"Já nedokážu myslet dál než na teď." - Andrea

Ústředním tématem celého příběhu je alkoholismus Andrey. To je ovšem jen špička ledovce a alkoholismus je vlastně jen výsledkem mnoha dalších problémů. Andrea si nejprve musí uvědomit, že něco není v pořádku a začít to řešit než se může vrhnout do vztahu s Tannerem. A v tom jí nemůže pomoct nikdo, jen ona sama. Jestli se Andrea dokáže se vším vypořádat a zda na ní Tanner mezitím počká, se dozvíte až na konci.

"Myslím, že v tom vězí ten problém. Nikdy nechceš mluvit, když si opravdu potřebuješ promluvit." - Tanner

Nejvíce se mi na knize líbí, že se točí především kolem Andrey. Ano, její vztah-nevztah s Tannerem tvoří podstatnou část, ale žádné Andreiny problémy se zázračně nevyřeší díky jeho přítomnosti.



Hodnocení: 

2 komentáře: