11. února 2016

Knihy, na které se chystám

V příštích dnech si hodlám vybrat svůj poslední vánoční dárek - tím jsou poukázky do knihkupectví. A o jaké knihy, že si hodlám obohatit knihovnu (a vy se následně můžete těšit na recenzi)?

  Odvrácená tvář lásky - Colleen Hoover
(bux.cz)
Neptej se na minulost a nepočítej s budoucností... Dvě jasně daná pravidla. Jak dlouho ale můžou fungovat v lásce?
Když se vysokoškolačka Tate Collinsová na čas přestěhuje ke svému staršímu bratrovi a seznámí se s jeho kamarádem, pilotem Milesem Archerem, není to rozhodně láska na první pohled. Není to dokonce ani přátelství, jen vzájemná prudká a neovladatelná touha. Miles kupodivu váhá déle než Tate, ale nakonec i on potlačí svoje zábrany. Už po prvním milování je zřejmé, že fyzicky si oba dokonale vyhovují. Oboustranná domluva zní jasně: on o lásku nestojí, ona na ni nemá čas, takže zůstanou jen u sexu. Jenže Tate brzy zjišťuje, že chce se záhadným, uzavřeným a posmutnělým Milesem prožít mnohem víc. Že chce porušit obě jeho pravidla: neptat se na minulost a nepočítat s budoucností.
Jenže Miles sám už si není jistý, jestli je dokáže dodržet. Protože láska je silnější než pravidla, sliby a odhodlání. I když její odvrácená tvář je tak děsivá… (bux.cz)


Jako zabít ptáčka - Harper Lee

(bux.cz)
Alabama třicátých let je rozdělena rasovou nenávistí na bílé a černé. Hladinu rozvíří zpráva o znásilnění bílé dívky. Z brutálního činu obviní černocha a proces má být výstrahou. Obhajoby se ujme bílý advokát Finch. Má nezvratné důkazy o nevině svého klienta, to se však nehodí do plánu rozvášněného davu. Román Jako zabít ptáčka ale rozhodně není o rasismu a nespravedlivých soudních procesech. Je to čtivý příběh o dospívání a braní rozumu, o různých formách osobní statečnosti, o přetvářce, morálce a zodpovědnosti. To vše vyprávěno pohledem osmiletého děvčátka. (bux.cz)






Antistresové omalovánky
U nich si zatím nejsem jistá, které konkrétně, ale mám tři hlavní favority.
(bux.cz)

(bux.cz)

(bux.cz)
 

2 komentáře:

  1. Jako zabít ptáčka je jedna z mých vůbec nejoblíbenějších knih! :) Snad se Ti také bude líbit!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem zvědavá, zatím na ni slyším jen samou chválu.:)

      Vymazat